Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gör du det här mot ditt barn kan hen bli narcissist

- 16/04/2017, 22:40
Det finns något föräldrar bör undvika när de uppfostrar sina barn.
1 av 3

Det finns något föräldrar bör undvika när de uppfostrar sina barn.

Pixabay

Det kan nämligen leda till att barnen i framtiden utvecklar narcissism.
2 av 3

Det kan nämligen leda till att barnen i framtiden utvecklar narcissism.

Pixabay

I alla fall enligt ny forskning.
3 av 3

I alla fall enligt ny forskning.

Pixabay

Det finns något föräldrar ska undvika när de uppfostrar sina barn om de inte vill riskera att barnet utvecklar narcissism enligt forskning.

Forskning visar att föräldrar omedvetet kan göra sina barn till narcissister, skriver Independent. Det visar ett forskarlag som undersökt 565 nederländska barn mellan åldern sju till elva år, den ålder då narcissism oftast utvecklas.

Studien undersökte barnens syn på sig själva som exempelvis "bättre än andra" och liknande narcissistiska drag. Det forskarna märkte var att föräldrar som övervärderade sina barn framför dem oftare fick barn med narcissistiska drag.

– Barn har en tendens att tro på en förälder när de säger att de är mer speciella än andra. Det behöver inte vara bra. När jag började den här studien 1990 trodde jag att mina barn borde känna sig extra specielle, men nu är jag försiktig med det, säger professor Brad Bushman, en av forskarna bakom studien.

Lösningen är enligt Bushman att visa att barnet är speciellt på ett lite annat sätt än att konstant berömma eller höja dem till skyarna.

– Det är viktigt att uttrycka kärlek och värme mot sitt barn eftersom det ger självförtroende, men att övervärdera dem kan leda till narcissism, säger han, skriver Independent.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.