Torsdag 27 Jan
Stockholm

Tidigare anställda på Donken: Det här har kunderna ingen aning om

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Vad skulle de själv aldrig beställa och har de några trick som lurar kunderna? Nyheter24 har pratat med tidigare anställda.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hur ofta städas det? Vad skulle de själv aldrig beställa och har de några trick som lurar kunderna? 

Nyheter24 har pratat med tidigare anställda på McDonald’s och det här berättade dem att kunderna kanske inte har någon aning om. 

1. Städningen 

"Både kök och andra utrymmen städas dagligen, man tar i princip allt man kommer åt. Kassadisken, alla brickor (som diskas flera gånger om dagen), kassornas skärmar, man dammar av, kaffemaskinen (ofta flera gånger om dagen), läskmaskinen, golv, man tömmer fritöserna och gör rent, sen pumpar man på med ny olja. I princip allt städas. Mitt första halvår fick jag till och med putsa alla bords- och stolsben varje stängning. Det tog flera timmar.

2. Hamburgarna 

"Det finns ett system med tidskort på framförallt hamburgarna, för att veta när de ska tas bort ifrån värmeskåpet. Tyvärr är det många i köket som inte följer det, eftersom de inte orkar göra något nytt eller är för stressade. Det påverkar oftast cheeseburgarna åtminstone under dagtid. Under kvällstid kan det även vara McFeast, Big Mac och QP."

3. Gällande glassen

"McDonald's har riktlinjer om hur mycket glassen ska väga. En cone ska alltså inte fyllas i mitten av struten, utan ungefär två varv på kanterna och sedan en liten topp. Sundae har också en vis maxvikt, och man ska få plats med sås utan att det rinner över"

Bildkälla: TT

4. Sanningen bakom McFlurry 

"McFlurry ska göras så här, två ringar av glass i ena varvet, sen korsa över och byta varv där man gör två ringar. Avsluta. Sedan lägger man på en eller två "skopor" av själva innehållet (alltså typ daim, oreo eller vilken smak kunden har beställt) men hur mycket beror på kampanj."

5. Glassen på sommaren

"På sommaren köper alla glass men det är skitjobbigt för personalen då glassmaskinen oftast blir så varm att det bara rinner..."

6. Kunderna som beställer vanilj 

"När smakerna är slut i milkshakemaskinen märker ingen det om de beställer vanilj, basen smakar nämligen typ likadant."

Bildkälla: TT

7. Slängs inte alltid när det ska

"All kyckling, Mcbean, hot wings, chili cheese och dylikt ligger i ett värmeskåp. Där trycker man på en knapp när man lägger in nytt så ska den räkna ner liksom när man måste slänga men kan ju säga att det inte slängs så ofta. 

Men det beror på, vissa skiftledare och chefer går och slänger ut allt fastän det är kökspersonalens ansvar och andra skiftledare uppmanar till fusk."

8. När det kommer till löken...

"Löken på cheeseburgare är frystorkad och kommer i påsar, de ser ut som små pappersflingor. Sedan häller man på vatten och låter det svälla. Då ser det ut som vanlig finhackad lök. Men på McFeast och QP är det dock vanlig hackad lök!"

Bildkälla: TT

9. Så vet du om det är nytt

"Hot Wings och Chili Cheese får du oftast vänta ganska länge på, det är för att de friteras länge. Får du dem direkt kan du räkna med att de legat framme ett tag, det är samma med pajen."

10. Sopsorteringen 

"Vet inte om det var bara där jag jobbade men en grej med städningen är att typ det är ju en station där gästerna ska dela upp kartong, matrester och plast, men där bakom slängs allt i samma. Det är bara drycken som hamnar för sig..."

11. Skulle aldrig beställa...

"McBean. Om den kommer snabbt har den troligtvis legat i två timmar. Det märker du om den är torr och ganska hård."

Bildkälla: TT

TV: Donken-personal: Det här är det värsta som hänt på jobbet

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du jobbat på McDonald’s?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela