Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tecken på att din partner är på väg bort från dig

Nyheter | 12/10/2017 08:48

Finns det några tecken på att en relation är på väg att ta slut? Nyheter24 har pratat med en relationsexpert.

Att vara osäker på en relation är jobbigt, speciellt om det är så att man är rädd för att ens partner är på väg bort. 

Nyheter24 har pratat med relationsexperten Jacqueline Joo om tecken man borde hålla koll på om man känner att relationen inte är så bra som det varit tidigare.

1. Förakt 

Om det finns förakt i kommunikationen så är det ett väldigt tydligt tecken på att något är fel. 

– Tecken på förakt är när din partner exempelvis säger nedvärderande kommentarer, drar hånfulla skämt eller skrattar hånfullt åt dig och suckar högljutt eller himlar med ögonen när du pratar eller gör något hen inte tycker om, förklarar Jacqueline Joo för Nyheter24.

2. Använder hot när ni bråkar 

Om det är så att man börjar använda sig av hot när man bråkar och redan i kommunikationen säger att det kommer ta slut kan det vara ett tecken.

– Om din partner säger "varför är jag tillsammans med dig" eller "det här kommer inte att hålla" så kan det vara ett tecken, men det behöver inte nödvändigtvis vara så. Vissa personer gör så ständigt vid konflikt i relationen, vilket är ett osäkerhetsbeteende. 

3. Om man drar sig undan 

Om din partner börjar dra sig undan, inte är lika engagerad, vill umgås mindre eller hör av sig mer sällan kan det också vara ett tecken. Dock kan det också vara ett tecken på att din partner inte mår bra och det kan röra sig om något annat. 

– Om du har märkt några av dessa tecken bör du ta upp det med din partner. Var inte anklagande utan berätta att du har noterat det och säg att du undrar vad det beror på. 

TV: Sju meningar du borde hålla koll på om din partner säger

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du blivit dumpad?