Tidigare anställd på McDonald's: får du nylagad mat

- 04/10/2017, 16:33 -

Brukar du be om kvitto när du beställt din mat på McDonald's? Det borde du kanske göra nästa gång.

Brukar du ta kvittot när du beställt din mat på McDonald's? Inte? Då borde du kanske börja med det. 

För enligt Kamran Adan från Storbritannien, som tidigare varit anställd på Donken, så finns en chans att man får nylagad och kanske extra fräsch mat då.

Anledningen? 

Då och då kommer det anonyma kontrollanter som är där för att betygsätta maten och servicen på restaurangen. 

Och tydligen ber kontrollanterna alltid om kvitto för att kunna få tillbaka pengarna efteråt. När de är där så vill restaurangchefen att deras besök ska bli så bra som möjligt, så klart. Enligt Kamran så är det en sak som skiljer de anonyma kontrollanterna från andra kunder – och det är tydligen kvittot. 

– Ingen annan än kontrollerna tar kvittot, därför är det lätt att se vem som ska få lite extra bra behandling, säger han till Mirror

Nyheter24 pratade med en person som tidigare har jobbat på McDonald's i Sverige och hen säger så här:


Bildkälla: TT

– När jag jobbade på McDonald's fanns det vissa tider vi kallade "GAP-time". Det betydde att en hemlig agent kunde dyka upp. De beställde alltid en Big Mac, QP Cheese eller McFeast – aldrig en kampanjburgare, plusmeny eller specialbeställningar, säger den tidigare anställda till Nyheter24 och fortsätter:

– De bad alltid om kvitto. Om man hade en misstänkt gap skulle man ta kopia på kvittot och meddela sin skiftledare. Då tog man alltid en extra fräsch burgare och pommes. Det var alltid stressigt och det var som om man skulle anstränga sig ännu mer bara just då. Annars kan burgare ligga ganska länge, om man ska vara ärlig. 

Henrik Nerell, som är presschef på McDonald's Sverige, menar att det inte fungerar så i Sverige. 

– Det fungerar inte på samma sätt i Sverige eftersom alla gäster hos oss får kvitto. Våra medarbetare arbetar för att alla gäster som besöker våra restauranger ska få fräsch mat, säger Nerell till Nyheter24.

TV: Sötpotatis-pommes kan vara Mcdonalds nya grej – testas i Norge

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du be om kvitto på McDonald's?