Har du nyss blivit dumpad?
1 av 3
Har du nyss blivit dumpad? - Foto: Shutterstock/TT
Då finns det några saker du kan göra för att må bättre!
2 av 3
Då finns det några saker du kan göra för att må bättre! - Foto: Shutterstock
Men också saker du absolut inte ska göra!
3 av 3
Men också saker du absolut inte ska göra! - Foto: Shutterstock

Det här ska du absolut inte göra om du blivit dumpad

Har du nyss blivit dumpad? Då finns det några saker du kan göra för att må bättre men också något du absolut inte ska göra.


Att bli dumpad av personen man älskar är inte alls kul och det kan vara riktigt jobbigt att gå vidare och försöka komma över en person man är kär i. Men det finns några saker du kan göra själv som underlättar processen att komma över någon. 

Nyheter24 har pratat med relationsexperten Jacqueline Joo om saker man kan göra, och även vad man absolut inte ska göra när man har blivit dumpad.

– Det absolut viktigaste är fysisk motion, det fungerar nästan lika bra som antidepressiva tabletter eftersom träning också påverkar hjärnans signalsubstanser. Tänk dock på att inte låta träningen gå till överdrift, att stå fyra timmar på löpbandet varje dag är inte att rekommendera, säger Jacqueline till Nyheter24. 

Något som också är viktigt när man har blivit dumpad är att försöka sova och äta mat. 

Bildkälla: Shutterstock

– Du ska inte slarva med maten eller sömnen eftersom det kan stärka din sorgereaktion och göra det svårare för kroppen att återhämta sig. Det är varken bra att sova för lite eller för mycket, det bästa är att försöka hålla sina vanliga sovrutiner och sova sina normala timmar varje natt, säger Jacqueline Joo och fortsätter: 

– Att få i sig mat och äta regelbundet är också viktigt, även om det är jobbigt och kanske känns som det växer i munnen så ska du försöka få i dig något, kanske en soppa eller proteinshake. 

Att göra saker som ger en energi är också bra, att välja saker du själv mår bra av och boka in sakerna och framför allt – gå dit. 

Men det finns även något som Jacqueline Joo menar att det är lite av ett förbud mot och det är att man inte sitter och kollar på gamla bilder på Facebook.

Bildkälla: Shutterstock

– Stalka inte ditt ex på sociala medier och kolla inte heller på gamla bilder för det kan göra ångesten ännu värre och hjälper dig inte alls att gå vidare. 

– Men självklart är det viktigt att tillåta sig själv att vara ledsen, men för att ta sig ur sorgen behöver man se en förbättring över tid.  

Att prata med personer som också går igenom samma sak är också en bra sak, men ska man prata med sina vänner så är det ganska bra att prata med några stycken och inte en och samma menar Jacqueline Joo. 

– Det kan tynga den relationen och göra att den personen inte orkar vara ett stöd hela tiden. Prata med flera olika personer, kanske någon på jobbet eller en terapeut? Att dela med sig kan skapa och stärka relationer också. 

TV: Sju meningar du borde hålla koll på om din partner säger

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du kolla på bilder på ditt ex?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.