Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 frågor du måste ställa till din partner om hen varit otrogen

- 28/10/2017, 16:31 -
Det finns några saker du borde fråga din partner som varit otrogen.
1 av 3

Det finns några saker du borde fråga din partner som varit otrogen.

Shutterstock

Som "Varför började du undvika mig?"
2 av 3

Som "Varför började du undvika mig?"

Shutterstock

Och "Är du intresserad av att arbeta med dig själv för att fixa förhållandet?"
3 av 3

Och "Är du intresserad av att arbeta med dig själv för att fixa förhållandet?"

Shutterstock

Finns det saker man borde prata om och fråga sin partner om det är så att ens partner varit otrogen? Nyheter24 har pratat med en expert.

Att få reda på att ens partner varit otrogen är inte alls lätt men om du bestämmer dig för att stanna kvar och ändå försöker att ge förhållandet en chans så borde ni prata om ett par saker. 

Elite Daily har pratat med flera experter och har listat fem saker man borde fråga och prata om ens partner har varit otrogen och det är så att man vill stanna och ge förhållandet en till chans. 

Varför började du undvika mig?

Är du intresserad av att arbeta med dig själv för att fixa förhållandet?

Vad ska du göra för att vara mer ärlig mot dig och mig från och med nu?

Hur rationaliserade du otrohet när du gjorde det?

Kommer du att hålla kontakt med personen du var otrogen med?

Nyheter24 pratade med Charlotte Sander, som är relationsexpert och samtalsterapeut och driver sajten relationsexperten, om hur man ska hantera otrohet i ett förhållande.

Bildkälla: Shutterstock

– Det viktigaste och kanske också det svåraste är att våga prata utifrån sig själv och sina känslor, vad som hänt i och med otroheten. Det är så lätt att bara fokusera på den otrogne och då kommer man inte vidare, man behöver våga utgå från sig själv och den smärta det här åsamkat och berätta hur det känns, säger Sander till Nyheter24 och fortsätter: 

– Man behöver också vara medveten om att valet att vända sig utifrån relationen ligger hos den som är otrogen men att det kan finnas orsaker som lett till orsaken till otroheten som tillsammans kan vara viktigt att titta på och samtala om. 

Sander berättar att något som kan bidra till läkning är om personen som var otrogen kan ta upp ämnet också, så det inte bara är personen som blivit sviken som gör det. 

– Tar den otrogne det ansvaret så bidrar det till att tilliten byggs. Man kommer att älta och fråga om och om och det här behöver man göra också för det kräver ju en transparens från den som varit otrogen. 

Men finns det saker man borde säga till eller prata om med en partner som varit otrogen? 

Bildkälla: Shutterstock

Att berätta att man vill kunna acceptera och även förlåta det som har hänt, men att det kommer att ta tid och att man behöver den tiden det tar för att göra det. 

– Att man i och med det här övat upp någon slags känslighet för beteenden som fanns under otroheten och att man därmed blivit extra känslig för sådana saker. Tänker på till exempel hur man hanterar telefonen, öppen och inte smusslar, och datorn.

– Att man på grund av det som hänt antagligen fått sänkt självkänsla och självförtroende och att partnern förstår det och hjälper till att återskapa det.

TV: Sju meningar du borde hålla koll på om din partner säger

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit otrogen någon gång?