Ha sex ofta – bli mer fertil

Dagliga doser av sex förbättrar mannens sperma.


Har du och din partner svårt att skaffa barn? Ha sex oftare! En färsk australisk studie visar nämligen att dagliga doser av sex förbättrar mannens sperma.

Forskarna menar att frekventa samlag gör sperman mer fertil, eftersom kvalitén på sperman försämras ju längre det lagras i kroppen.

– Det här betyder att sperman inte stannar så länge i kroppen och blir skadad. Det finns mindre tid för sperman att skadas då, säger forskaren David Greening, enligt Mirror.

I studien deltog 118 män som hade svårt att avla barn. Testpersonerna ombads onanera dagligen i en vecka och resultaten visade att DNA-skadorna på 96 procent av männens sperma hade minskat med tolv procent vid veckans slut.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.