Europas största spermadonator

Han är pappa till 46 barn - utan att ha legat med någon av mammorna.


Holländaren Ed Houben är pappa till 46 barn, men har inte legat med någon av deras mammor.

Houben är därmed Europas mest dedikerade spermadonator, och har hjälpt otaliga barnlösa par, lesbiska föräldrar, ja till och med singelkvinnor.

– Jag träffar fortfarande några av kvinnorna och är vän med dem, säger Ed Houben som arbetar som turistguide i holländska Maastricht.

Anledningen till de omfattande donationerna är enkel:

– Jag gör det för att jag vet hur svårt det är för människor som desperat önskar ett barn. Och att gå genom fertilitetskliniker kan vara väldigt tidsödande och kostsamt för dem, säger Ed Houben.

Tidigare brukade Ed resa runt till hotell i Europa för att uträtta sina plikter som spermadonator. Förr erbjöd han sina tjänster genom en barnklinik, men slutade för ett par år sedan när han nått den holländska gränsen på 25 donationer.

Nu hittas han genom internet och via mun-mot-mun-metoden. Flera familjer har hjälpt till att garantera hans kvalitet genom att berätta om deras egna goda erfarenheter.

Nyligen samlades en grupp med familjer, inkluderat 12 av hans barn, på en återträff hemma hos Ed.

– Barnen hade möjlighet att leka med sina halvsyskon, vilket var fint. Och familjerna fick också chansen att lära känna varandra, säger Ed till The Sun.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen i Köpenhamn i lågor

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Halmstad

"På Slottsjordsvägen vid Tennishallen inträffar en olycka mellan en kvinnlig cyklist och en manlig bilist.", skriver polisen på sin hemsida.