Vill du få söner? Bli rik!

Färsk studie visar att rika mödrar får fler söner.


Har du svårt att få en son? Bli rik! Enligt en färsk studie får du lättare söner om du har det bra ställt. Om du lever fattigt är det troligare att du föder flickor till världen.

Studieresultaten visade nämligen att rika kvinnor lättare fick söner än kvinnor som hade det sämre ställt. Forskare misstänker nu att bestämmelsen på ett barns kön inte bara är slumpmässigt valt. Efter upptäckten tror man att könets bestämmelse också påverkas av moderns livsstil och miljö.

Enligt forskare har en kvinna som lever i goda förhållanden störst chans att föra sina gener vidare genom att föda söner. Detta då sönerna i sin tur kan avla hundratals barn och föra arvet vidare.

Men om kvinnan är underviktig är det en dålig investering att skaffa en son. Detta då en svag pojke kommer att få hård konkurrens från de andra starka männen.

I studien deltog mer än 95 000 kvinnor från Rwanda, där det är tillåtet med månggifte. De fruar som rankades högre än de andra fick fler söner än de övriga kvinnorna.

Ju lägre ner på skalan kvinnorna hamnade, desto mindre mat och lyx fanns över, vilket gjorde att fruarna födde döttrar i stället, skriver Daily Mail.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Polisen i Härnösand rapporterar om brand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.