Hon gör katter till vintermössor

Robyn Eades, 60, tycker om att sticka mössor. Av katter som hon flår själv.


Vill man vara fin får man lida pin. Eller så sätter man på sig en mössa som Robyn Eades har stickat. Den 60-åriga farmodern från Tasmanien flår själv katterna, innan hon sätter sig och stickar handväskor, mössor och – om andan faller på – en lurvig klädhängare.

Robyn Eades började med att flå wallabies, ett känguruliknande djur som är vanligt på Tasmanien. Sedan gick hon över till katter.

– De var ju så mjuka och lätta att flå. Wallabies började bli lite svåra eftersom jag började känna av reumatismen i mina händer, säger hon till Daily Telegraph.

De skinn som har extra intressanta mönster gör hon mattor av. Hennes hantverk uppskattas av kunder så långt bort som i Sibirien.

Nyheter24:s trendexpert Quetzala Blanco är också förtjust:

– Det här är helt rätt. Det trendiga leopardmönstret har fått en utmanare, kommenterar hon.

Hur gör man då för att fånga in en katt? Robyn Eades får hjälp av sin vän viltvårdaren Nigel Burgess som lockar katterna i fällor gillrade med rutten ost.

– Alla katter som hamnar i min fälla kommer att tas hand om. Jag tar geväret och skjuter dem i huvudet, säger han till Daily Telegraph.

Levande kattmössa:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

KD lanserar ett första konkret förslag inför EU-valet i juni – en migrationspakt 2.0. Vi måste se till att få slut på årtionden av asyllotteri, säger partiledare Ebba Busch.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.