Hon gör katter till vintermössor

Robyn Eades, 60, tycker om att sticka mössor. Av katter som hon flår själv.


Vill man vara fin får man lida pin. Eller så sätter man på sig en mössa som Robyn Eades har stickat. Den 60-åriga farmodern från Tasmanien flår själv katterna, innan hon sätter sig och stickar handväskor, mössor och – om andan faller på – en lurvig klädhängare.

Robyn Eades började med att flå wallabies, ett känguruliknande djur som är vanligt på Tasmanien. Sedan gick hon över till katter.

– De var ju så mjuka och lätta att flå. Wallabies började bli lite svåra eftersom jag började känna av reumatismen i mina händer, säger hon till Daily Telegraph.

De skinn som har extra intressanta mönster gör hon mattor av. Hennes hantverk uppskattas av kunder så långt bort som i Sibirien.

Nyheter24:s trendexpert Quetzala Blanco är också förtjust:

– Det här är helt rätt. Det trendiga leopardmönstret har fått en utmanare, kommenterar hon.

Hur gör man då för att fånga in en katt? Robyn Eades får hjälp av sin vän viltvårdaren Nigel Burgess som lockar katterna i fällor gillrade med rutten ost.

– Alla katter som hamnar i min fälla kommer att tas hand om. Jag tar geväret och skjuter dem i huvudet, säger han till Daily Telegraph.

Levande kattmössa:

Skrivet av:

Senaste nytt

Ukraina: Marinka ännu en brännpunkt i kriget

Netanyahu föreslår plan för Gaza efter kriget

Israels premiärminister har lagt fram en plan för Gaza efter kriget, rapporterar israeliska medier.

Rekordhögt fusk med bostadsbidrag

Skenskilsmässor där ena parten folkbokför sig på annan adress för att kunna få bidrag – eller så fortsätter den boende ta emot bostadsbidrag trots att man befinner sig utomlands. Nu anmäls fler för fusk med bostadsbidraget. Förra året utredde försäkringskassan nära 4 000 fall av misstänkt fusk – som ledde till 917 polisanmälningar – ett rekord, rapporterar Hem och Hyra.

Fulspel och rackartyg: Swedbank mot 30 miljarder i böter

Swedbank åkte fast i Sveriges största penningtvätthärva. Efter fem år ska ärendet upp i amerikanska domstolar, och det kan kosta banken många miljarder. – Swedbank har lyckats bryta mot den amerikanska korruptionslagstiftningen, penningtvättlagstiftningen som sanktionslagstiftningen, säger advokaten Peter Utterström.

Lurade på både pengar och startplats – Bedrägerier ökar kring Vasaloppet

Vasaloppet varnar för nätbedrägerier i samband med anmälan till loppet. – Man ska tänka till en extra gång innan man skickar några pengar, säger arrangemangschef Magnus Locken.

Sena listan: Här är Sveriges mest försenade avgångar 2023

SJ har mött mycket kritik för tågtrafikens förseningar, som har grundats i allt från spårfel, trafikfel och väder. Här kommer listan på de mest försenade avgångarna i Sverige under 2023.