Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Snömannen härjar i polska berg

Nyheter | 29/08/2009 15:05

Monstruös och hårig varelse fångad på film.

En polsk turist har lyckats fånga vad som tros vara snömannen på film efter en tur i de polska Tatra-bergen.

Piotr Kowalski, 27, var i full färd med att njuta av naturens skönhet när han plötsligt upptäckte en skräckinjagande varelse som gömde sig bakom några stenar.

– Jag såg den här enorma apliknande varelsen gömma sig bakom stenarna. När jag såg den var det som att bli träffad av blixten, säger han till The Sun.

Nu är han övertygad om att det är snömannen som lurar i snön uppe i de polska bergen. 27-åringen som aldrig trott på berättelserna om den mytomspunna apmannen, har nu blivit omvänd.

Filmen har skickats till The Nautilus Foundation i Warzawa i Polen. Där arbetar forskare som varje dag försöker komma till botten med fenomen som tycks vara oförklarliga.

– Filmen visar något som är större än en man och som går på två ben, men eftersom kameran skakar så mycket är det svårt att se vad det egentligen är, säger Robert Bernatowicz vid The Nautilus Foundation.

Finns de på riktigt eller inte?

Skrivet av: