Tisdag 16 Aug
Stockholm

Vålnad spökar i uråldrig fästning

Experterna är förbluffade och kan inte förklara den mystiska skepnaden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tantallon är en uråldrig fästning, belägen på en avlägsen klippa vid den skotska kusten. Fästningen ligger nästan i ruiner efter ett militäranfall 1651 och är en populär turistattraktion.

I maj förra året besökte Christopher Aitchison platsen och beslöt sig för att fotografera Tantallon. Han märkte inget underligt när fotografiet togs, men när det sedan framkallades uppenbarade sig en mystisk skepnad på bilden. Personen verkar vara klädd i medeltida kläder och kikar ut ur ett litet fönster.

– Det är verkligen underligt. Vi har låtit tre olika fotografexperter titta på bilden och de säger att den inte har retuscherats, säger spökskeptikern Richard Wiseman.

På Tantallon finns inga guider klädda i medeltida kläder och bilden har väckt stor förvirring. Det finns helt enkelt inget rimligt svar på vem personen i fönstret kan vara.

– Figuren verkar vara klädd i någon sorts kostym, men vi vet till 100 procent att Tantallon inte sysslar med utklädda guider och liknande. De gör inte sådana saker, tillägger Wiseman, enligt Sky News.

Vad tror du? Äkta eller fejk?

Titta på den uråldriga fästningen nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.