Torsdag 21 Okt
Stockholm

Doktor Död ställer ut en ehh-lefant

Den ökände konstnären och konservatorn Doktor Död kan ha överträffat sig själv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TYSKLAND. Günther von Hagens - också känd som Doktor Död - har plastbehandlat en riktig tjockfoting till sin senaste utställning - jumbostylee.

Liksamlaren von Hagens - som behandlar döda kroppar med en speciell gel och ställer ut dem världen över - har nu tillämpat sin begåvning på elefanten Samba.

Hon gick ur tiden förra året vid 41 års ålder i Neukirchen i Tyskland där hon tillbringat större delen av sitt liv på ett zoo.

Samba donerades till Günther von Hagens plastiklabb och blev därmed hans - med vida marginaler - största utmaning hitintills. Med en kroppstyngd på 3,2 ton.

Det tog ofattbara 65 000 timmar att förvandla elefanten Samba till den senaste attraktionen på von Hagens morbida cirkus.

– 35 människor var med och arbetade på Samba och hon kommer tillbaka till Tyskland för att ställas ut nästa år, säger von Hagens .

von Hagens har fått hård kritik, bland annat av kyrkliga ledare, för utställningar som sägs gröpa ur föreställningen om en värdig död. Men i Tyskland i stort är han något av en folkhjälte.

Trots utställningar som visar såväl döda människor som har sex med varandra och en gravid kvinna som ännu bar sitt ofödda barn i magen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela