Supersnoppar på kaniner

Metoden kan komma att tillämpas på människor.


USA. Amerikanska forskare i North Carolina har lyckats ge kaniner med skadade penisar fullt fungerande könsorgan – som både kan få erektion och befrukta honor.

Behandlingen går ut på att föra in celler från patientens egna svällkroppar i en form och sedan låta dem föröka sig.

Nu kan metoden komma att tillämpas på människor som drabbats av cancer, skador på penis eller personer som lider av erektionsproblem. Men i teorin kan den också användas på friska män som helt enkelt vill ha ett större könsorgan.

Resultaten från forskningen presenterades i dagarna i den vetenskapliga tidskriften "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Tolv kaniner deltog i experimentet och ingreppet tros inte ha påverkat sexlusten negativt. När de sammanfördes med honor försökte de para sig efter bara någon minut – och fyra av honorna födde senare fullt friska ungar.

– Vidare forskning krävs, naturligtvis, men våra resultat är uppmuntrande och öppnar upp för möjligheten att hjälpa patienter som behöver en peniskonstruktion, säger Anthony Atala, chef för avdelningen för återskapande medicin vid Wake Forest Baptist Medical Center, enligt Live Science.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!