1 av 2
- Foto: Hetty
2 av 2
- Foto: AP Photo/Scanpix

Biltjuv stal polisens bilar

En sällsamt fräck tjuv länsade New York-polisens bilpark på tre fordon.


NEW YORK. Som att sno godis från ett barn. Med skillnaden att barn oftast gör rätt mycket väsen av sig när man stjäl från dem. New York-polisen stod tyst med armarna i kors när deras bilpark länsades på tre bilar. De nickade till och med när de skulle ta farväl av den fräcke tjuven.

Carmine Antonelle, 61, kunde helt enkelt inte hålla fingrarna i styr. När han såg en hel hög beslagtagna bilar stå på narkotikapolisens parkering och samla damm bestämde han sig för att ta hand om dem själv.

Han stal tre fordon - helt enkelt genom att bogsera bort dem från parkeringen. Biltjuven ska sedan ha sålt dem för kaffepengar, skriver New York Post.

Carmine Antonelle körde upp sin bogseringsbil på polisens narkotikaavdelnings parkering i Queens, tidigare platsen för ett mentalsjukhus.

Antonelle avlägsnade därifrån en Volvo från 1991 och en Dodge Caravan från 1995 - bilar som beslagtagits i razzior.

Därefter ska Antonelle ha förfalskat papper från Vägverket, inklusive en signatur från säkerhetsvakten på plats vid polisens parkeringsplats och sålde fordonen för kaffepengar på ett skrotlager i Brooklyn.

En brottsling återvänder alltid till brottsplatsen sägs det. Och det gjorde Antonelle, bara en vecka senare. Biltjuven kom därifrån med ytterligare en bil - den här gången en Honda Accord från 1994. Den såldes till samma skrotlager.

Till slut greps Antonelle den 9 december och ska nu åtalas för förfalskade dokument, grov stöld och häleri.

Han säger sig vara oskyldig till samtliga brott.

 

 

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!