Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Slapp straff på grund av polisvåld

- 10/11/2008, 11:40 -

En 23-årig biltjuv i Borås slapp straff efter polisens övervåld. (TT)

En 23-årig man som greps efter en bilstöld slapp straff eftersom poliserna som grep honom var våldsamma.

Det har Mölndals tingsrätt beslutat i en dom, uppger Borås Tidning. De två poliserna som grep mannen åtalades för vållande till kroppsskada, alternativt tjänstefel och stod på måndagen inför Borås tingsrätt.

Händelsen inträffade i april förra året. Bilen stoppades på riksväg 40 i Borås kommun. I bilen fanns 23-åringen och en kamrat till honom. 23-åringen drogs ut från förarplatsen av poliserna och greps misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mannen berättade i förhören efteråt att poliserna varit mycket brutala. Enligt åtalet mot polismännen fick han bland annat fraktur på näsbenet, tandskador och stukad handled.

Vid rättegången erkände mannen bilstölden och fälldes för den. Han slapp dock påföljd eftersom tingsrätten ansåg att han redan hade straffats tillräckligt genom polisens brutala ingripande, skriver Borås Tidning.

Åklagaren överklagade men drog senare tillbaka överklagandet så tingsrättens dom fastställdes.

Skrivet av: