Stämmer polis efter död papegoja

Mannen fick inte ringa ett samtal. Följden blev att ingen matade papegojan.


Det var den 19 december som Thomas Goodrich fann sin älskade papegoja Freddy död. Thomas hade haft Freddy i 20 år och nu stämmer han polisen för husdjurets död.

Goodrich satt nämligen häktad hos polisen i tolv dagar, utan att få ringa ett enda telefonsamtal så att han kunde be en vän mata papegojan. Det tog honom nästan tio dagar att få ett frimärke för att istället skicka ett brev till vännen.

Men då var det alldeles för sent. Freddy hade vid det laget lämnat jordelivet. Enligt ägaren var Freddy värd minst 50 000 kronor, då papegojan var av en mycket speciell sort.

Händelsen har sprakat upp otaliga debatter och experter menar att incidenten väcker viktiga frågor, som rätten att säkra sin frihet genom ett telefonsamtal. Goodrich kunde under sin fängelsevistelse inte heller betala sin borgen och släppas tidigare, då han inte fick ringa och be någon om hjälp.

I stämningen anklagar Goodrich polisen för brist på medlidande och "oansvarigt beteende då djurplågeri ägde rum", skriver Delawareonline.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Örebro rapporterar om brand

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställd döms

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.