Lördag 23 Okt
Stockholm

Stämmer polis efter död papegoja

Mannen fick inte ringa ett samtal. Följden blev att ingen matade papegojan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 19 december som Thomas Goodrich fann sin älskade papegoja Freddy död. Thomas hade haft Freddy i 20 år och nu stämmer han polisen för husdjurets död.

Goodrich satt nämligen häktad hos polisen i tolv dagar, utan att få ringa ett enda telefonsamtal så att han kunde be en vän mata papegojan. Det tog honom nästan tio dagar att få ett frimärke för att istället skicka ett brev till vännen.

Men då var det alldeles för sent. Freddy hade vid det laget lämnat jordelivet. Enligt ägaren var Freddy värd minst 50 000 kronor, då papegojan var av en mycket speciell sort.

Händelsen har sprakat upp otaliga debatter och experter menar att incidenten väcker viktiga frågor, som rätten att säkra sin frihet genom ett telefonsamtal. Goodrich kunde under sin fängelsevistelse inte heller betala sin borgen och släppas tidigare, då han inte fick ringa och be någon om hjälp.

I stämningen anklagar Goodrich polisen för brist på medlidande och "oansvarigt beteende då djurplågeri ägde rum", skriver Delawareonline.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela