Nu stämmer Ken tidningarna

Ken går i morgon ut med en stämning mot tidningarna som namngett honom.


Gefle Dagblad var den första tidningen som gick ut med namn och bild på artisten. Nyheter24 har tidigare skrivit om händelseförloppet där Ken misstänkts för sexuellt tvång mot en 15-årig flicka.

– Jag blev aldrig gripen för våldtäkt, det är ren lögn. Hela mitt liv har raserats i dag. Alla vet att det är om mig det står i tidningen, säger han till Dagens Media.

Nu stämmer Ken tidningarna som gått ut med de enligt honom falska anklagelserna.

– I morgon bitti direkt när jag vaknar ska jag lämna in en stämning mot alla som skrivit att jag är gripen för våldtäkt. Jag ska också skriva ett långt brev till Pressombudsmannen och prata med min advokat.

Men Gefle Dagsblad tycker inte att de gjort något fel.

– Jag hade en diskussion med vår ansvarige utgivare i morse och vi resonerade som så att han är en känd artist och offentlig person. Det här var en stor gymnasiefest i staden och han var ett av dragplåstren. Då kände vi att det var ärligast att namnge honom, säger Maria Brander. ställföreträdande ansvarig utgivare på tidningen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Trelleborg

2 timmar sedan

Misstänkt föremål – tåg i Malmö utrymt

2 timmar sedan
Ett tåg och närområdet omkring har utrymts på Hyllie station i Malmö. Anledningen är att misstänkt farligt föremål har hittats på tåget, skriver polisen på sin hemsida.

120 döda i översvämning i Kenya

2 timmar sedan
Dödssiffran stiger efter massiva översvämningar i Kenya. Enligt en regeringstjänsteman har nu 120 personer mist livet i översvämningarna.

Efter uppgångarna – USA-börsen tuffar på

2 timmar sedan
De ledande amerikanska aktieindexen kämpade tappert vidare under tisdagens handel, efter måndagens nedgångar. Breda S&P500-index steg 0,1 procent, Dow Jones industriindex lyfte 0,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent.

Stor brand i industrihotell – explosionsrisk

2 timmar sedan
En omfattande brand har brutit ut i en industrilokal i Bårhult, väster om Göteborg, uppger räddningstjänsten.

Äldre sjukhuspatient lämnades ensam – ramlade, bröt höften och dog

2 timmar sedan
En undernärd äldre patient med noterad fallrisk lämnades ensam på vårdavdelningen. Då ramlade patienten, bröt höften och dog innan man hann operera.