Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hummern George befrias av Peta

Nyheter | 11/01/2009 17:01

Hummern George slipper slava som maskot på skaldjursrestaurang i New York sedan Peta befriat honom.

Hummern George, som väger hela nio kilo, beräknas vara 80 år och har mycket av sitt liv kvar att leva. Den här typen av hummer kan nämligen bli upptill 140 år, enligt djurrättsorganisationen Peta. Restaurangen City Crab and Seafood i New York hittade en supermaskot till sin verksamhet på en fiskmarknad.

– Vi köpte en stor hummer och började ta foton av den tillsammans med barn och det blev riktigt populärt. Vi hade aldrig för avsikt att sälja hummern, bara använda den som ett dragplåster till restaurangen, säger ägaren Keith Valenti till BBC.

Men Peta- People for the Ethical Treatment of Animals protesterade mot att George hölls fånge som maskot och krävde att restaurangen skulle släppa honom fri. City Crab and Seafood gav med sig och George fick nyligen komma hem till vattnen runt Maine och lever förhoppningsvis lycklig i alla sina dagar.

– Vi hoppas att deras gest kan fungera som ett gott föredöme. Dessa intressanta djur förtjänar inte att hållas fångade i små akvarier eller kokas levande, säger Ingrid Newkirk, från Peta.

Skrivet av: