Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna återfunnen efter 12 år

Nyheter | 20/01/2009 16:00

Hon försvann från sitt hem i östra Tyskland för tolv år sen. Nu har man hittat henne i en schweizisk skog.

En kvinna som försvann från sitt hem i östra Tyskland för tolv år sedan har återfunnits levande i skogen i Schweiz.

Den nu 52-åriga kvinnan hittades i förra veckan invid vad som föreföll vara ett hemmagjort - och väldigt klent - tält i en oländig del av skogen i närheten av huvudstaden Bern, meddelade stadens polis i ett uttalande i tisdags kväll.

Kvinnan hade hittats av en person som var ute på en promenad. Hon rapporterades vara i förhållandevis god fysisk form och föreföll enligt polisen ha levt i tältet i knappt ett år.

Kvinnan försvann i februari 1997 i delstaten Brandenburg i Tyskland. Polisen sade att hon inte hade givit någon förklaring till varför hon försvann utan ett ord för tolv år sedan.

Det verkade enligt Bernpolisen som att hon under de år hon varit borta rört sig mellan Frankrike, Italien och Schweiz.

Borgmästaren i kommunen Bolligen, Rudolf Burger, sade dock till den schweiziska nyhetsbyrån att kvinnan förefallit smått manisk och talat om ett "uppdrag".

Myndigheterna i Bern, som äger skogen där kvinnan levde, har bett henne lämna området och de sociala myndigheterna i staden ska försöka ordna en tillfällig bostad åt henne.

Skrivet av: