Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Köp Obamas döttrar

Nyheter | 23/01/2009 19:19

Nu finns presidentdöttrarna i dockformat.

CHICAGO. USA:s president Barack Obama finns redan på tröjor, kaffekoppar och vinflaskor runt om i landet. Nu kan man även köpa presidentdöttrarna i tyg.

Tygdockorna kallas "Marvelous Malia" och "Sweet Sasha". Trots att företaget Ty, Inc. använt sig av samma namn, så hävdar man att de inte är gjorda efter presidentdöttrarna.

– Sasha och Malia är vackra namn...som fungerade mycket bra med dockorna som vi gör, menar Tania Lundeen från företaget, enligt ABC-CBN.

Dockorna, som släpptes för försäljning i början av januari, är de första afroamerikanska dockor som inkluderats i serien. Tidigare har man gjort dockor av Britney Spears, Lindsay Lohan och Paris Hilton.

Företaget sökte inte tillstånd för att använda sig av namnen, något som många ser som utnyttjande. Dessutom anser man att det inte är bra att göra dockor av döttrarna när de är så pass unga.

– Att massfabricera dem som stjärnor och förvandla dem till dockor som ser mognare ut än dem, ger budskapet att flickor bör se äldre ut än de egentligen är, menar Christina Vercelleto från Parenting Magazine.

Skrivet av: