Stockholm

Treåring rökte – mamman straffas

Barnet fångades på film med en cigarett i mungipan.


Läs mer

STORBRITANNIEN. Kelly Marie Pocock, 24, har dömts för misshandel i fallet där hennes son fångats på film med en cigarett. Till saken hör att sonen endast är tre år gammal.

Händelsen uppdagades efter att en väninna till mamman filmat sonen samtidigt som han rökte. Fallet har väckt stor uppmärksamhet, eftersom treåringen puffade på cigaretten med en storrökares erfarenhet.

– Pojken ses placera en cigarett i mungipan, och sedan tända den med en tändare. Han suger sedan på cigaretten och drar ned röken i lungorna. Det är tydligt att pojken, som är tre år gammal, vet vad han gör med tändaren och cigaretten, sade åklagaren Jonathan Rees under rättegången, enligt CNN.

Det var strax efter jul 2007 som väninnan filmade pojken med sin mobilkamera och sedan skickade videon vidare till de sociala myndigheterna.

– Hon hittade honom under sängen med några cigaretter. Han satt faktiskt och rökte en av dem vid det tillfället och enligt henne såg det ut som om han hade rökt i flera år, tillade Rees.

Pocock har erkänt sig skyldig till brottet, men menar att hon aldrig någonsin sett sin son röka. Mamman har nu dömts för misshandel och får 40 veckors villkorlig dom, samt ett års övervakning av socialtjänsten.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.