"ADHD" ej okej på bilen

Kvinna får nobben av Vägverket.


Man får inte skriva vad som helst på sin registreringsskylt, Vägverket säger nej i de fall som kan uppfattas på fel sätt. Dagens Nyheter rapporterar om en 29-årig kvinna från Södertälje som hade önskat texten "ADHD " på sin personliga registreringsskylt till bilen. Nu har hon fått nej av Vägverket. Vägverket menar på att "ADHD" inte bara är en uppsättning tecken, utan även kan "uppfattas som stötande" om den används i detta sammanhang. Verket hänvisar till sjätte kapitlet, paragraf 17 i de egna föreskrifterna.

"En personlig fordonsskylt får inte utformas så att det kan väcka anstöt eller medföra olägenhet för någon", står det i paragrafen man syftar på. Vägverkets beslut kan dessutom inte överklagas.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.