Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hjärtformad kärlek i Saudiarabien

Nyheter | 14/02/2009 16:11

Kärleken är en kamp.

Medan folk över stora delar av världen firar Alla hjärtans dag gömmer blomsteraffärer och leksaksaffärer i Saudiarabien de romantiska gåvorna - som en del i en årligt återkommande katt och råtta-lek mellan landets religiösa polis och kärlekskranka par.

För visst säljer leksaksaffärerna kramgoa teddybjörnar och godisaffärerna hjärtformade chokladaskar i mängder. Men du får fråga personalen om en titt på lagret för det är där kärleksgåvorna gömmer sig.

Den saudiska polisen anser Alla hjärtans dag vara en hednisk högtid och imanerna är inte sena att påminna om en ett år gammal fatwa som slår fast att islam inte godkänner högtiden.

– Varje år försöker de sätta stopp för Alla hjärtans dag. Den religiösa polisen kommer komma förbi i kväll och om de upptäcker mig kommer de beslagta allt och förstöra det, säger en leverantör av Alla hjärtans dag-presenter, till Al Arabiya.

Under tiden som den religiösa polisen jagar hjärtformade chokladaskar fortsätter kärleksparen köpa romantiska gåvor åt varandra i smyg. I Saudiarabien handlar Alla hjärtans dag om något annat än en överkommersialiserad högtid - nämligen rätten att fira kärleken och uttrycka den på det sätt du själv önskar.

Skrivet av: