Google anmäls

- 19/03/2009, 19:45 -

Obehöriga har kunnat komma åt Google Docs.

Den amerikanska handelskammaren har blivit ombedd att starta en utredning kring säkerheten på Googles tjänster. Epic (The Electronic Privacy Information Center) är en amerikansk organisation för personlig integritet på internet. De lämnade in en anmälan i tisdags till landets handelskammare.

I sin anmälan vädjar Epic till att mn bör göra en granskning av säkerheten kring Googles sidotjänster, som Gmail och Google Docs. Man vill att Google ska sluta erbjuda dessa tjänster tills det är klart att användarnas integritet inte står på spel.

Google gav ett uttalande i onsdags:

- Molntjänster kan i vissa fall vara säkrare än om du sparar information på din egen hårddisk. Vi är mycket medvetna om hur viktigt det är att våra användares information hålls säker och vi tar det ansvaret mycket allvarligt, säger Googles i ett uttalande till IDG News.

Men Epic hänvisar i sin anmälan till flera incidenter där det har uppstått driftsproblem med Googles tjänster. För ett par veckor sedan så orsakade ett fel på Google Docs att obehöriga kunde komma åt vissa användares dokument på tjänsten.

I sin anmälan menar även Epic att Googles användaravtal avsäger sig allt ansvar från eventuell skada som kan orsakas på grund av företagets tjänster. Epic vill dessutom att Google ger fem miljoner dollar till forskning inom kryptering och personlig säkerhet på internet, skriver Computer Sweden.

Skrivet av: