Här kastar rånarna ut sedlar från flyktbilen.
Här kastar rånarna ut sedlar från flyktbilen. - Foto: Faksimil från USA Today

Bankrånarna slänger ut bytet under biljakten

Mitt under polisjakten kastar rånarna ut tusentals sedlar på gatan. – Som en Robin Hood-scen, ta från de rika, ge till de fattiga, säger ett vittne.


LOS ANGELES. Hundratals människor samlades längs gator i södra Los Angeles i onsdags efter att bankrånare kastat ut tusentals dollar på gatorna under en biljakt. 

– Det här är ju inte något vi ser varje dag, säger polisen Mike Parker till NBC.

"De försökte hjälpa oss"

Rånarna kastade ut pengar åtskilliga gånger under biljakten och människorna på gatan plockade snabbt upp sedlarna och stoppade i fickorna. Varför rånarna kastade ut pengarna är oklart. Folket på gatan liknade ligisterna med Robin Hood.

– Jag är bara så glad att de här personerna kommer hit till ghettot och kastar pengar. Ofta ser man rånare ta deras saker och sticka, men de här killarna kom hit och försökte hjälpa oss. Du vet, det är hårda tider nuförtiden, säger ett vittne.

Kan ha försökt distrahera polisen

Poliserna hade en annan, betydligt bistrare ton.

– Jag kan inte ens föreställa mig att de gjorde det här för samhällets skull, säger Mike Parker, som tror att rånarna försökte distrahera polisen.

Efter flera minuters biljakt lyckades polisen få stopp på bilen och gripa rånarna. Men då hade ryktet redan hunnit spridas runt kvarteren och hundratals människor samlades på platsen i förhoppning om att få lite pengar.

Se klippet på biljakten här:

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.