Bankrånarna slänger ut bytet under biljakten

- 14/09/2012, 09:01
Här kastar rånarna ut sedlar från flyktbilen.

Här kastar rånarna ut sedlar från flyktbilen.

Faksimil från USA Today

Mitt under polisjakten kastar rånarna ut tusentals sedlar på gatan. – Som en Robin Hood-scen, ta från de rika, ge till de fattiga, säger ett vittne.

LOS ANGELES. Hundratals människor samlades längs gator i södra Los Angeles i onsdags efter att bankrånare kastat ut tusentals dollar på gatorna under en biljakt. 

– Det här är ju inte något vi ser varje dag, säger polisen Mike Parker till NBC.

"De försökte hjälpa oss"

Rånarna kastade ut pengar åtskilliga gånger under biljakten och människorna på gatan plockade snabbt upp sedlarna och stoppade i fickorna. Varför rånarna kastade ut pengarna är oklart. Folket på gatan liknade ligisterna med Robin Hood.

– Jag är bara så glad att de här personerna kommer hit till ghettot och kastar pengar. Ofta ser man rånare ta deras saker och sticka, men de här killarna kom hit och försökte hjälpa oss. Du vet, det är hårda tider nuförtiden, säger ett vittne.

Kan ha försökt distrahera polisen

Poliserna hade en annan, betydligt bistrare ton.

– Jag kan inte ens föreställa mig att de gjorde det här för samhällets skull, säger Mike Parker, som tror att rånarna försökte distrahera polisen.

Efter flera minuters biljakt lyckades polisen få stopp på bilen och gripa rånarna. Men då hade ryktet redan hunnit spridas runt kvarteren och hundratals människor samlades på platsen i förhoppning om att få lite pengar.

Se klippet på biljakten här: