"Jag förlåter min hund", säger den franske jägaren.
"Jag förlåter min hund", säger den franske jägaren. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Jägare sköts i handen – av sin egen hund

Mannen var på jakt efter ankor – då sköts han av sin egen jakthund. "Det var inte hundens fel", säger han.


FRANKRIKE. Det sägs ofta att hunden är människans bästa vän. Men händelsen som utspelade sig i Dordogne i Frankrike i måndags talar emot ordspråket.

En 55-årig jägare blev då skjuten i handen av sin hund och fick föras till sjukhus i Bordeaux. Mannen berättar att hunden hoppat upp i famnen på honom och på något vis kommit åt avtryckaren. Handen var så pass skadad att läkarna tvingades amputera den. Men jägaren hade, trots en förlorad hand, inget ont att säga om hunden. 

– Han hoppade upp på mig för att kela. Det var inte hundens fel, han är bedårande. Jag borde ha säkrat vapnet, det är allt, säger mannen enligt fransk radio.

Har hänt tidigare i USA

Det är inte första gången en jägare blir skjuten av sin hund. I december 2011 blev en 46-årig man skjuten i rumpan sedan hans hund råkat kliva på ett gevär som låg på marken. Mannen fördes snabbt till sjukhus men klarade sig undan allvarliga skador.

– Jag vet inte om geväret var säkrat. Det är möjligt att hunden på något vis fått av säkringen, sade polismannen Kevin Potter då, enligt New York Post.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Storbråk i parlament: Ledamot slogs i huvudet

Starkare detaljhandel än väntat i USA

Försäljningen inom den amerikanska detaljhandeln steg med 0,7 procent i mars jämfört med månaden före. Det var starkare än väntat.

Fångar trakasseras av kriminalvårdare

Kriminalvårdare på Skänneingeanstalten vittnar om att övervåld, förnedring och trakasserier används mot interner av en grupp kriminalvårdare, visar en granskning Sveriges Radios Kaliber har gjort.

Utredare: Slopa tillstånd för kameraövervakning

Det ska bli enklare att kameraövervaka. För kommuner, regioner och myndigheter ska det inte behövas tillstånd alls, föreslår utredaren.

FBI inleder utredning av brokollaps

USA:s federala polismyndighet FBI har inlett en brottsutredning efter den dödliga brokollapsen i Baltimore.

Ytterligare misstänkt efter springnotan

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra personer är sedan tidigare häktade som misstänkta för grovt bedrägeri och nu är även en man i 60-årsåldern anhållen i sin frånvaro, rapporterar P4 Malmöhus.