Tisdag 27 Sep
Stockholm

Jägare sköts i handen – av sin egen hund

"Jag förlåter min hund", säger den franske jägaren.
"Jag förlåter min hund", säger den franske jägaren. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Mannen var på jakt efter ankor – då sköts han av sin egen jakthund. "Det var inte hundens fel", säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

FRANKRIKE. Det sägs ofta att hunden är människans bästa vän. Men händelsen som utspelade sig i Dordogne i Frankrike i måndags talar emot ordspråket.

En 55-årig jägare blev då skjuten i handen av sin hund och fick föras till sjukhus i Bordeaux. Mannen berättar att hunden hoppat upp i famnen på honom och på något vis kommit åt avtryckaren. Handen var så pass skadad att läkarna tvingades amputera den. Men jägaren hade, trots en förlorad hand, inget ont att säga om hunden. 

– Han hoppade upp på mig för att kela. Det var inte hundens fel, han är bedårande. Jag borde ha säkrat vapnet, det är allt, säger mannen enligt fransk radio.

Har hänt tidigare i USA

Det är inte första gången en jägare blir skjuten av sin hund. I december 2011 blev en 46-årig man skjuten i rumpan sedan hans hund råkat kliva på ett gevär som låg på marken. Mannen fördes snabbt till sjukhus men klarade sig undan allvarliga skador.

– Jag vet inte om geväret var säkrat. Det är möjligt att hunden på något vis fått av säkringen, sade polismannen Kevin Potter då, enligt New York Post.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.