Taxen Obie väger 35 kilo.
1 av 3
Taxen Obie väger 35 kilo. - Foto: Faksimil KPTV
Han anses av många vara världens tjockaste tax.
2 av 3
Han anses av många vara världens tjockaste tax. - Foto: Faksimil KPTV
Obie gillar att vara på stranden. Beach 2013 kanske?
3 av 3
Obie gillar att vara på stranden. Beach 2013 kanske? - Foto: Faksimil KPTV

Vårdnadstvist om "världens tjockaste tax"

Hunden Obie må vara stor, men inte tillräckligt stor för att hans kärlek ska räcka till alla. I alla fall inte enligt två parter som slåss om honom.


Obie på Facebook

Här finns en sida om Obies viktminskning:

http://www.facebook.com/BiggestLoserDoxieEdition

OREGON. Hunden Obie väger 35 kilo och anses av många vara världens tjockaste tax. Han ägdes tidigare av ett gammalt par som inte kunde neka honom mat, så han åt och åt. Till slut rapporterade en familjemedlem problemet.

Obie räddades i september av Oregon Dachshund Rescue och fick sedan plats hemma hos Nora Vanatta. Hon satte Obie på en diet och han ska hittills ha förlorat cirka 5 kilo av sin vikt.

"Utnyttjar Obie"

Men nu vill organisationen som räddade Obie ta tillbaka honom från Nora. Organisationens advokat menar att Nora inte tar hand om Obie på rätt sätt och att hon "utnyttjar Obie på grund av hans ovanliga fetma", skriver Huffington Post. Obie har nämligen uppmärksammats i media världen över på grund av sin storlek.

Men Nora förnekar detta och säger att hon bara vill taxens bästa. I morgon ska de två parterna mötas i rätten och diskutera Obies framtid, rapporterar Huffington Post.

Se ett inslag om taxen Obie:

KPTV - FOX 12

/
tax
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!