Stockholm

Glenn sköt tre älgar – på sex minuter

Fredrikssons tre älgar. Den största vägde uppskattningsvis 250 kilo.
Fredrikssons tre älgar. Den största vägde uppskattningsvis 250 kilo. Foto: Foto: Privat

Jägaren Glenn Fredriksson, 50, jagar älg som det vore ett datorspel. "Det här går ju inte att toppa".


Läs mer
Anders har inte sett en älg på sju år

Tidigare i oktober berättade jägaren Anders Staffas från Falun i DT om att han inte sett en älg sedan 2005. När Nyheter24 fick höra om Glenn Fredrikssons galna jaktdag ringde vi upp den oturförföljde jägaren Staffas.

Du har inte sett en älg på sju år – han sköt tre på sex minuter.

– Ja, vad fan ska man säga om det? Det är bara att skratta eller gråta. Lyckan ler mot vissa personer, säger Staffas, och fortsätter:

– Till saken hör att jag bara kunde jaga tre dagar i år och slutade på onsdagen. På torsdagen sköt en jägare en älg från den plats jag skulle ha suttit på.

När vänder turen?

– Nästa år, då kommer det. Tur och otur ska väl jämna ut sig i slutändan, det blir mycket älg nästa år. 

BLEKINGE. Det finns jägare som har otur och så finns det jägare som lyckan ler mot. Glenn Fredriksson från Holmsjö tillhör den senare kategorin. Under tre intensiva minuter fällde Fredriksson tre älgar, varav en tolvtaggare på 250 kilo.

– Jag smög ner och fick syn på en älg därute, tänkte att jag inte ska göra mig någon större brådska. Det kan ju finnas flera, säger han till Nyheter24, och fortsätter:

– Sedan klev den stora älgen fram och då sköt jag. Den rusade in bland några buskar och den första älgen hade stannat kvar så jag sköt den också. Sedan springer det loss en älg till och jag skjuter den med.

Vad tänkte du när du såg den tredje älgen?

– Jag visste inte om att det var tre, jag trodde att den sista var den första älgen som hade kommit tillbaka. Men sedan fann jag den liggande död där i buskarna. Men ja, känslan, den har väl knappt infunnit sig än. Jag vet inte riktigt vad jag har ställt till med.

Hur kan man ha så mycket is i magen att man väljer att vänta på att fler älgar ska komma?

– Erfarenhetsmässigt så vet jag att om det finns en så kan det finnas flera. Visst är det skicklighet, men man måste i första hand ha tur. Jag ska inte sticka ut hakan för långt, då kan det smälla tillbaka direkt.

Vad sa jaktkompisarna?

– Det var lite snopet för dem. I och med mina älgar så fyllde vi får kvot, så helt plötsligt var jakten över innan många ens hade hunnit skjuta.

Slutar du jaga nu?

– Nej, nej, det här går ju inte att toppa, men man kan försöka tangera det. Jag sköt faktiskt tre älgar under samma dag för några år sedan.

Till sist, hur firade du?

– Nja, det var inte något med det, jag skulle upp och jobba lite på söndagen. Men jag kan väl tillstå att det blev en öl eller två.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.