Vad sägs om en haj-five? Den här vithajen var en fena på att äta.
Vad sägs om en haj-five? Den här vithajen var en fena på att äta.

Rekordstor vithaj chockade polis

Polis larmades om en upp- och nedvänd båt. När de kom till platsen möttes de av en rekordhaj på sex meter, som åt på en val.


Vithajar

De största vithajarna som har uppmätts till ungefär 5,8 till 6,4 meter. betydligt vanligare är det att hanar blir uppåt 3,5 – 4 meter och honor mellan 4,5 och 5 meter.
Vithajar kan leva i 30 år och finns i de flesta av jordens hav. 


SYDNEY. Kustpolisen larmades om en upp- och nedvänd båt med människor i vattnet och skyndade till platsen. Väl där fick polisen en chock. En rekordstor haj på sex meter mötte dem. 

Den upp- och nedvända båten visade sig vara en död val och polisen kunde istället för att rädda människor ur vattnet ägna sig åt att dokumentera två vithajar. Den ena var större än normalt. 

– Hajen var runt sex meter lång, den kom upp bredvid båten många gånger. Det var en väldigt stor haj, berättade en polis från "Broken bay water police". 

Ett par hundra meter från kusten vid Whale beach hade hajarna en riktig fest på den döda valen, som var betydligt mindre när polisbåten lämnade platsen rapporterade Daily telegraph.



/
/
/
Haj
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.