Lördag 16 Okt
Stockholm

Japansk man hittade 835 000 kronor - gav till polisen

Pengarna gick rakt till polisen istället för rakt ner i fickan.
Pengarna gick rakt till polisen istället för rakt ner i fickan. Foto: AP / SCANPIX / STR

En japansk man fann under sitt arbetspass på soptippen i måndags ett minst sagt ovanligt fynd. Ungefär 835 000 kronor i kontanter. Men pengarna gick inte till en resa, utan direkt till polisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inte ovanligt av japaner att gömma pengar

I Japan hör det inte till ovanligheterna att stora summor pengar förvaras i kassaskåp eller göms i madrasser, istället för att försvaras på banken. Anledningen är att bankernas inlåningsräntor ofta är väldigt låga.

Förra månaden hittade polisen 6 miljoner yen, motsvarande 487 000 kronor vid ett lägenhetskomplex. Mer än 487 miljoner kronor hittades i kassaskåp under förra årets tsunamikatastrof, enligt nydailynews.com.

HIROSHIMA. Vad hade du gjort om du hade hittat hundratusentals kronor i soporna? De flesta hade nog kanske tagit första bästa plan till Karibien eller kanske köpt en ny grym sportbil. 

En japansk man i Hiroshima gjorde dock raka motsatsen och valde att lämna över pengarna till polisen istället. Orsaken? För att kunna ha ett gott samvete, skriver New York Daily news. 

Mannen arbetar på en soptipp i den japanska staden och fick under ett arbetspass i måndags syn på pengarna på ett rullband för sopor. Istället för att behålla pengarna, anmälde han det hela och överlämnade pengarna direkt till polisen.

Pengarna låg sorterade i buntar som innehöll 10 000 yen, motsvarande ungefär 800 kronor. Sammanlagt rör det sig om cirka 835 000 kronor.

Enligt den japanska polisen är det inte kopplat till något brott. Istället misstänker man att det helt enkelt rör sig om en stackare som glömt att ta ut pengarna man gömt i madrassen eller i soffan innan man valde att ta den till soptippen.

Polisen arbetar nu på att hitta ägaren till den stora summan pengar. Skulle de inte hitta ägaren får soptippen helt enkelt lägga beslag på dem, enligt New York daily news.

Kommentera
Kopiera länk
Dela