Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Japansk man hittade 835 000 kronor - gav till polisen

Pengarna gick rakt till polisen istället för rakt ner i fickan.

Pengarna gick rakt till polisen istället för rakt ner i fickan.

AP / SCANPIX / STR

Nyheter | 20/12/2012 20:00

En japansk man fann under sitt arbetspass på soptippen i måndags ett minst sagt ovanligt fynd. Ungefär 835 000 kronor i kontanter. Men pengarna gick inte till en resa, utan direkt till polisen.

HIROSHIMA. Vad hade du gjort om du hade hittat hundratusentals kronor i soporna? De flesta hade nog kanske tagit första bästa plan till Karibien eller kanske köpt en ny grym sportbil.

En japansk man i Hiroshima gjorde dock raka motsatsen och valde att lämna över pengarna till polisen istället. Orsaken? För att kunna ha ett gott samvete, skriver New York Daily news. 

Mannen arbetar på en soptipp i den japanska staden och fick under ett arbetspass i måndags syn på pengarna på ett rullband för sopor. Istället för att behålla pengarna, anmälde han det hela och överlämnade pengarna direkt till polisen.

Pengarna låg sorterade i buntar som innehöll 10 000 yen, motsvarande ungefär 800 kronor. Sammanlagt rör det sig om cirka 835 000 kronor.

Enligt den japanska polisen är det inte kopplat till något brott. Istället misstänker man att det helt enkelt rör sig om en stackare som glömt att ta ut pengarna man gömt i madrassen eller i soffan innan man valde att ta den till soptippen.

Polisen arbetar nu på att hitta ägaren till den stora summan pengar. Skulle de inte hitta ägaren får soptippen helt enkelt lägga beslag på dem, enligt New York daily news.