Lördag 23 Okt
Stockholm

Fy dig, dumma Wang!

En stackars hund i Kina fick ta emot kränkningar varje dag av sin matte för att hon skulle ge igen på grannen. Bilden har inget med händelsen at göra.
En stackars hund i Kina fick ta emot kränkningar varje dag av sin matte för att hon skulle ge igen på grannen. Bilden har inget med händelsen at göra. Foto:

En kvinna i Kina dömdes nyligen att betala ut skadestånd till sin granne efter att ha förolämpat honom på ett minst sagt ovanligt sätt. Nämligen genom att döpa sin hund efter grannen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Allt fler hundar i Kina

Allt fler skaffar hund i Kina efter att den genomsnittliga inkomsten har ökat. Utgifter på husdjur har även ökat i landet, där bland annat fler djurfestivaler hålls allt oftare, enligt brittiska Metro.

KINA. Har du någon gång haft eller kanske har en granne som du verkligen hatar eller inte kommer överens med? Det finns olika sätt att hantera en dålig grannsämja men att döpa en hund efter hatobjektet och sedan kränka hunden när grannen är i närheten, är inte den smartaste idén.

En kvinna i vid namn Hu Lin dömdes nyligen att betala ut ungefär 5 600 kronor i skadestånd till sin granne Wang Sun efter att ha döpt sin hund till Wang och senare förolämpat hunden med kränkningar och svordomar, skriver brittiska Metro.

De två grannarna ska ha hamnat på krigstigen med varandra efter att Sun byggde ut sitt hem för sex år sedan. Detta fick Hu Lin att hata sin granne i flera år ända till den dagen hon kom på en snilleblixt.

Idén var att Hu Lin skulle kunna förolämpa sin granne helt öppet när han dök upp. Gick han till motangrepp kunde hon då bara skylla på att hon skällde på hunden som alltså hette Wang.

– På så sätt kunde hon förolämpa och svära åt hunden så fort hon såg mig, sa Wang Sun, under förhandlingarna i rättegången.

Rätten dömde till Wang Suns fördel och Hu Lin tvingades betala skadestånd och be om ursäkt, skriver brittiska Metro.
Kommentera
Kopiera länk
Dela