Dataspelskvällen fick ett annorlunda avbrott.
1 av 2
Dataspelskvällen fick ett annorlunda avbrott. - Foto: Ap
Pojkarna spelade Call of Duty.
2 av 2
Pojkarna spelade Call of Duty. - Foto: Ap

Beväpnad polis stormade spelkvällen

En förbipasserande hörde flera rop på hjälp inifrån ett hus. Med dragna vapen stormade flera polispatruller huset - och möttes av datorspelande ungdomar.


Liknande fall

Strax före jul fick polisen i Lund in ett larm om att en livsmedelsbutik höll på att bli rånad.

När de kom till platsen visade det sig att "rånarna" var butikspersonal som skojade med en arbetskamrat som arbetade sitt sista pass, skriver Sydsvenskan.

LUND. Ett gäng tonåringar hade samlats för att spela datorspelet "Call of Duty"

Men de levde sig kanske in i spelet lite för mycket. När en av pojkarna hade skjutits till döds i spelet lade han sig ned på golvet skrek: "Hjälp, hjälp hjälp".

Ett av husets fönster var öppet och en förbipasserande vandrare hörde ropet. Personen bestämde sig för att att ringa polisen, skriver Sydsvenskan.

Strax därefter stod 10 poliser utanför huset, flera med dragna vapen. En av pojkarna öppnade dörren och undrade vad som pågick.

Då skrek polisen att pojkarna skulle vända ryggen till och lägga händerna på huvudet. Sen skulle de gå baklänges med armarna över huvudet och gå ut ur huset. Till sist skulle de lägga sig ned.

Som tur var kunde saken redas ut fort och pojkarna kunde återgå till spelandet.

– Vi fick larm om att folk skrek på hjälp i huset och det kunde tolkas som ett personrån. Istället handlade det om några pojkar där spelet gått lite överstyr, säger kommissarie Stephan Söderholm, till Sydsvenskan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

igår 22:30
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.