Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Beväpnad polis stormade spelkvällen

- 27/01/2013, 15:43
Dataspelskvällen fick ett annorlunda avbrott.
1 av 2

Dataspelskvällen fick ett annorlunda avbrott.

Ap

Pojkarna spelade Call of Duty.
2 av 2

Pojkarna spelade Call of Duty.

Ap

En förbipasserande hörde flera rop på hjälp inifrån ett hus. Med dragna vapen stormade flera polispatruller huset - och möttes av datorspelande ungdomar.

LUND. Ett gäng tonåringar hade samlats för att spela datorspelet "Call of Duty"

Men de levde sig kanske in i spelet lite för mycket. När en av pojkarna hade skjutits till döds i spelet lade han sig ned på golvet skrek: "Hjälp, hjälp hjälp".

Ett av husets fönster var öppet och en förbipasserande vandrare hörde ropet. Personen bestämde sig för att att ringa polisen, skriver Sydsvenskan.

Strax därefter stod 10 poliser utanför huset, flera med dragna vapen. En av pojkarna öppnade dörren och undrade vad som pågick.

Då skrek polisen att pojkarna skulle vända ryggen till och lägga händerna på huvudet. Sen skulle de gå baklänges med armarna över huvudet och gå ut ur huset. Till sist skulle de lägga sig ned.

Som tur var kunde saken redas ut fort och pojkarna kunde återgå till spelandet.

– Vi fick larm om att folk skrek på hjälp i huset och det kunde tolkas som ett personrån. Istället handlade det om några pojkar där spelet gått lite överstyr, säger kommissarie Stephan Söderholm, till Sydsvenskan.