Hobday siktar på att äta flingor i alla länder.
1 av 11
Hobday siktar på att äta flingor i alla länder.
Frukost i Saharaöknen.
2 av 11
Frukost i Saharaöknen.
I Bosnien.
3 av 11
I Bosnien.
Hobdays tatuering.
4 av 11
Hobdays tatuering.
Han har gjort succé i brittisk media.
5 av 11
Han har gjort succé i brittisk media.
Här i Brunei.
6 av 11
Här i Brunei.
Kroatien.
7 av 11
Kroatien.
I Gambia.
8 av 11
I Gambia.
Guatemala.
9 av 11
Guatemala.
Malaysia.
10 av 11
Malaysia.
Montenegro.
11 av 11
Montenegro.

Mick har rest till 63 länder – för att testa frukostflingor

Hur långt hade du gått i jakten på de perfekta frukostflingorna? Britten Mick Hobday har lagt ut över 350 000 kronor för att testa flingor i 63 länder.


Hobdays blogg

På Mick Hobdays hemsida kan man läsa mer om hans resa samt se en lista på länderna han besökt. 

STORBRITANNIEN. Mick Hobday, 33, har en dröm om att besöka alla länder i hela världen. Men han vill inte göra det utan uppmärksamhet och har därför skaffat ett något udda delmål. Mick ska testa frukostflingor i alla länder och har under en tioårsperiod ätit sig igenom 63 länder.

– Jag har ätit flingor till frukost sedan jag var liten. Men allt eftersom började jag äta dem mer och mer – ibland även till lunch och middag. Min idé är det perfekta sättet att kombinera två passioner, berättar Hobday för Daily Mail.

Försöker köpa lokala märken

Jakten på de perfekta frukostflingorna har kostat honom över 350 000 kronor. Han har bland annat rest till Nicaragua, Mali, Ecuador och Belize.

– Jag försöker köpa ett lokalt märke när jag kan. På det sättet stödjer jag området samtidigt som jag testar något nytt. Men kvaliteten har varierat och jag är fortfarande på jakt efter min perfekta flinga.

Stor skillnad mellan flingorna

Hobday förklarar att de bästa flingorna är mörka, krispiga och handgjorda. Det är enligt Mick stora skillnader på flingorna i mindre utvecklade länder i Asien och Afrika.

– De billigare varianterna har varit fyllda med luft, sett bleka ut och smakat som papper eller kartong, säger han till Daily Mail.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!