Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hakade på trenden "Potato Party" – blev utslängd

- 28/02/2013, 10:53 -

Bildkälla: Shutterstock

"Potato Party" har blivit en trend i Japan. Men pommes frites-högarna är inte lika populära i Sydkorea. Där slängdes en grupp ungdomar ut från Mcdonalds.

SEOUL. Tänk dig att gå in på Mcdonalds, köpa pommes frites i orimliga mängder och sedan hälla ut allt i en hög på ett bord. Det har blivit en trend bland japanska ungdomar efter en prissänkning.

Men när trenden nådde Sydkorea blev det inte lika populärt. En grupp ungdomar köpte pommes frites för cirka 1 600 kronor, men när de skulle hugga in skickades de ut av personalen.

– Sluta ställa till med problem, snorungar, skrek en medarbetare enligt RocketNews24.

De senaste dagarna har bilden blivit viral.

Började i höstas

Det var i oktober som trenden med "potato parties" drog igång i Japan. Anledningen var att Mcdonalds sänkte priset på en stor förpackning pommes frites till cirka tio kronor. Därför har ungdomar börjat träffas för att frossa. I Japan är det dessutom brist på respekt att lämna kvar mat, så varje litet pommes frites måste ätas upp.

Men alla är inte lika roade av tilltaget, enligt sajten Kotaku. På sociala medier har många reagerat på att beställningarna tar onödigt lång tid för restaurangen och att andra kunder får stå och vänta på sin mat.

Först efter den virala bilden från Sydkorea har nyheten om trenden fått stor spridning i andra länder

[removed][removed]