Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamma chockad: Babyansikte visade sig på gravidmagen

- 08/03/2013, 12:10
Här är "babyansiktet" som fått tiotusentals att häpna.
1 av 2

Här är "babyansiktet" som fått tiotusentals att häpna.

Ansiktet är i själva verket en illusion av Karens navel, bristningar och en gammal navelpiercing.
2 av 2

Ansiktet är i själva verket en illusion av Karens navel, bristningar och en gammal navelpiercing.

De blivande föräldrarna kunde inte tro sina ögon när ett babyansikte visade sig på kvinnans gravida mage.
– Det är otroligt hur klart det syns, säger mamman.

AYRSHIRE. Det kunde ha varit en scen ur en alienfilm. Men babyansiktet på skotskan Karen McMartins mage existerar i allra högsta grad och har fått tiotusentals britter att tappa hakan.

Den otroliga händelsen inträffade 25 veckor in i McMartins graviditet. Hon visade upp sin mage i frisörsalongen där hon arbetar när en kollega gjorde upptäckten.

– Karen, som äger salongen, kom in och utbrast "herregud, jag kan se ett ansikte". Ingen kan tro hur klart ansiktet syns. Man kan se en näsa, en mun och ögon – till och med kinderna, säger Karen till The Sun.

Bilden har publicerats i tiotals brittiska tidningar den senaste tiden. Läkaren Carol Cooper berättar dock att ansiktet inte är något riktigt ansikte vilket vore en omöjlighet. "Ansiktet" på bilden är en illusion orsakad av Karens navel, en gammal navelpiercing och bristningar.