Skapar vattenspiral - med ljud

Här är videoklippet som på kort tid fascinerat nätet. Ett experiment bestående av en vattenslang och en ljudanläggning har förtrollat mer än en och en halv miljon människor.


Är det möjligt att få en rinnande vattenstråle att se ut som en stillastående korkskruv? Ja, faktiskt. Allt med hjälp av ljud - och bild. Det handlar bara om att ha rätt bas- och bildfrekvens.

Ett "gör det själv"-klipp upplagt av Youtubeanvändaren brusspup har på bara tre dagar fått 1,6 miljoner visningar.

"Det här är ett riktigt roligt projekt och när du ser resultaten för första gången är det stor risk att du tappar andan", skriver användaren själv på sajten.

Se klippet här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ericsson slår vinstförväntningarna med råge

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

1 timme sedan
Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

2 timmar sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

2 timmar sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.