Söndag 13 Jun
Stockholm

17-åring gripen efter fejkad sexannons

Annonsen som startade det hela.
Annonsen som startade det hela. Foto: Faksimil Craigslist

Att lägga upp fejkade annonser är ingen bra idé. Framförallt inte om de skadar dina vänner och du är en känd skämtare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Craigslist

Craigslist är en amerikansk annonssida som funnits sedan 1995. Den startade som en lite mejl-lista men har idag utvecklats till ett enormt företag som finns i 50 länder.

PENNSYLVANIA. En 17-årig flicka från Union Township, USA, ville skämta med en vän och la ut en fejkad sexannons på Craigslist. Annonsen innehöll en bild, dock inte på den drabbade flickan, men det bifogade telefonnumret stämde däremot utmärkt.

– Helt plötsligt började det flöda in meddelande, och de blev mer och mer grafiska. Sen började det komma bilder och efter det började jag få telefonsamtal, säger den drabbade flickan.

Misstänkte vän

Så fort hon insåg att en annons låg bakom det hela så kontaktade hon en känd skämtare i vänkretsen som dock förnekade att det skulle vara hon som låg bakom annonsen. Men hon släppte inte sina misstankar för det utan lämnade in en polisanmälan och fyra dagar senare kunde polisen slå fast att hon redan från början hade rätt i sina funderingar. 

När det längre var hennes jämngamla vän som kom med anklagelserna utan i stället polisen så erkände den 17-åriga flickan sitt brott och misstänks nu för bland annat spridande av obscent material till minderåriga och för trakasserier.

– Problemet här är inte skämtet utan att vi inte visste vilken information som hade lämnats ut eller vem som låg bakom. Det finns människor därute som är farliga, det finns människor där ute som vill göra folk illa, säger polischefen John Hartman till WTAE.

Hur de båda flickornas relation ser ut nu förtäljer inte historien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela