Är traditionella nycklar historia?
1 av 5
Är traditionella nycklar historia? - Foto: August.com
Med den nya tekniken ska man kunna öppna ytterdörren via mobiltelefonen.
2 av 5
Med den nya tekniken ska man kunna öppna ytterdörren via mobiltelefonen. - Foto: August.com
"Virtuella nycklar" ska kunna skickas till inbjudna gäster.
3 av 5
"Virtuella nycklar" ska kunna skickas till inbjudna gäster. - Foto: August.com
"Du meddelas när den inbjudne anländer, och du vet exakt när han går".
4 av 5
"Du meddelas när den inbjudne anländer, och du vet exakt när han går". - Foto: August.com
Nostalgiker kan däremot pusta ut. <br>Smartlåset kommer till en början ha kvar den traditionella nyckeln som ett alternativ.
5 av 5
Nostalgiker kan däremot pusta ut. <br>Smartlåset kommer till en början ha kvar den traditionella nyckeln som ett alternativ. - Foto: August.com

Här är dörrlåset som öppnas av smartphones

Det smarta låset som öppnas av den smarta telefonen. Traditionella nycklar kan vara historia inom en snar framtid - här är det virtuella dörrlåset.


Hävdar att låsen är "supersäkra"

Läs mer om låsens säkerhet här.

Robotflugor, mobiler som kan tolka känslor och flygande bilar. Nästan varje vecka får man höra om framtidens teknik - och nu är det dags igen.

Denna gång är det låsföretaget August Smart Locks tur att glänsa. Företaget ska nämligen lansera ett lås som öppnas via mobiltelefonen

Man kan på så sätt skicka virtuella nycklar som är aktiva under en bestämt tid till vänner och andra husgäster som inte har nyckel.

– Låset öppnas automatiskt utan att du behöver göra något, och för dina vänner kan du bara skapa en inbjudan och trycka "skicka", säger reklamrösten.

Bestäm vilka som får stanna

Skulle du tröttna på att ha en person i ditt hus går det alltid att ta bort inbjudan. 

– Du meddelas när den inbjudne anländer, och du vet exakt när han går.

De som skulle vilja återgå till den nostalgiska känslan av att öppna dörren med en nyckel kan pusta ut. Bluetooth-låset stödjer även traditionella nycklar.


/
/
Las
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen i Köpenhamn i lågor

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Halmstad

"På Slottsjordsvägen vid Tennishallen inträffar en olycka mellan en kvinnlig cyklist och en manlig bilist.", skriver polisen på sin hemsida.