16 barn räcker inte.
1 av 5
16 barn räcker inte. - Foto: Faksimil Barcroft Media
Stor familj som snart bli ännu större.
2 av 5
Stor familj som snart bli ännu större. - Foto: Faksimil Barcroft Media
15 av parets 16 barn bor hemma.
3 av 5
15 av parets 16 barn bor hemma. - Foto: Faksimil Barcroft Media
Christie säger att hon inte är beroende av graviditeter.
4 av 5
Christie säger att hon inte är beroende av graviditeter. - Foto: Faksimil Barcroft Media
Paret är noggranna med att ta tid för sig själva och åker ibland iväg själva på en mini semester. Då får de äldre barnen sitta barnvakt.
5 av 5
Paret är noggranna med att ta tid för sig själva och åker ibland iväg själva på en mini semester. Då får de äldre barnen sitta barnvakt. - Foto: Faksimil Barcroft Media

Mamman medicineras – för att kunna få sitt 17:e barn

16 barn på 23 år är inte nog. Nu väntar paret sitt 17:e barn efter att ha tagit läkemedel för att underlätta graviditeten.


Världsrekordet: 69 barn

Det nuvarande världsrekordet för antalet barn som ett par fått tillsammans är 69.

Det fick makarna Vassilyev i Ryssland mellan 1725 och 1765.

Paret ska ha fått trillingar sju gånger, fyrlingar fyra gånger och 16 tvillingpar.

CALIFORNIA. Makarna Christi och Dave Casons familj utökas snart åter igen. Tillsammans har paret 16 barn – nio pojkar och sju flickor – och de skulle vilja ha 20 barn till slut. 

– Jag tror inte att jag är beroende av graviditet. Vi har bara aldrig känt att vår familj var komplett, säger Christi Cason till Daily Mail.

Fem månader efter att paret fått sitt 16:e barn bestämde sig paret för att de ville ha ett till. Efter ett missfall bestämde sig paret för att ge naturen en hjälpande hand.

"Var desperata"

Christie tog det fertilitetsökande läkemedlet Clomid. Den andra graviditeten slutade dock även den i missfall men det tredje försökte lyckades. Christie har nu varit gravid i 16 veckor. 

– Vi var desperata. Vi ville verkligen ha ett barn och hade aldrig haft några problem att bli gravid förut, säger Christie Cason till Daily Mail.

Det finns inte någon religiös bakgrund till valet att skaffa så pass många barn, säger paret. De tycker helt enkelt om att ha många barn. 

– Jag hoppas att folk inte dömer oss. Vi vet att vi har råd med ett 17:e barn och alla barn får massor av kärlek och uppmärksamhet, säger Christi.

500 000 kronor räcker

Christie är hemmafru och Daves lön på drygt 500 000 kronor om året som ska räcka för att ta hand om familjen, som består av: Jessica, 23, Chad, 21, Dalton, 20, Austin, 18, Bailey, 16, Gage, 15, Kaylee, 13, Harper, 12, Emma, 11, Rebekah, 9, Trevor, 8, Walker, 7, Morgan, 6, Laura, 5, Sawyer, 3 och Nathaniel, 2.

Alla deras barn, förutom deras äldsta dotter Jessica, bor hemma och familjen konsumerar en hel del.

På en vecka äter familjen åtta kilo hamburgerbiffar, tre kilo kyckling och 60 ägg. 

Under en normal dag tvättar familjen tre till sju maskiner. Till frukost dricker de sju och en halv liter mjölk, äter minst två paket flingor och en limpa bröd varje dag, skriver Daily Mail.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.