Utnyttjar systemet.
1 av 5
Utnyttjar systemet. - Foto: SCANPIX
Ett smidigt men omoraliskt sätt att slippa köande.
2 av 5
Ett smidigt men omoraliskt sätt att slippa köande. - Foto: SCANPIX / Ap
Som dock inte skulle funka på Liseberg.
3 av 5
Som dock inte skulle funka på Liseberg. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Eller på Gröna Lund.
4 av 5
Eller på Gröna Lund. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Och det är näppeligen försvarbart att göra det på Disney World heller.
5 av 5
Och det är näppeligen försvarbart att göra det på Disney World heller. - Foto: SCANPIX / Ap

Nya tricket för att slippa köer: Hyra in en handikappad guide

Ett smidigt men omoraliskt sätt att smita förbi köerna på Disney World i Florida uppmärksammas just nu. Genom att hyra en handikappad guide slipper man vänta i kön.
– Man undrar ju lite vart mänskligheten tog vägen, säger Julia Vasillis, informationschef på Liseberg, till Nyheter24.


Finns andra sätt

På Disney World går det även att köpa ett så kallat "Speed pass".

Även det ger möjlighet att smita före i köer.

Problemet är bara att det är både dyrare och långsammare än att hyra en guide, skriver New York Post.

FLORIDA. Köerna på Disney World ringlar alltsomoftast långa. Alldeles för långa anser vissa och en grupp välbärgade mammor i New York har kommit på ett smidigt men moraliskt tveksamt sätt att tvingas stå i kö med resten av pöbeln.

Kort väntetid

Ett företag i Florida hyr nämligen, enligt uppgifter, ut handikappade guider vilket gör att man smidigt kan smita förbi eventuella köer.

– Min dotter fick vänta i en minut för att åka med "A small world" (en populär åkattraktion, reds anm.) samtidigt som andra barn fick vänta i över två timmar, skryter en mamma som hyrt en handikappad guide, enligt The New York Post.

Dyrt

Mamman säger till tidningen att hon hyrde guiden via företaget Dream Tours Florida och att hon, hennes make och deras två barn, fick sällskap av en guide på scooter utsmyckad med en handikappskylt vilket betydde att de fick gå före i samtliga köer.

Men det är inte billigt. En sådan guide kostar 130 dollar, eller nästan 870 svenska kronor, i timmen. Dessutom går det inte att bara ringa upp företaget utan du måste rekommenderas av någon annan, vilket gjort att telefonnumret blivit högvaluta på privatskolor i New York, skriver New York Post.

Osannolikt i Sverige

I Sverige finns det inget liknande, i alla fall inte vad man känner till.

– Nej, det är nog inte så troligt. Som tur är, man undrar ju lite vart mänskligheten tog vägen, säger Julia Vasillis, informationschef på Liseberg, till Nyheter24.

Inte heller på Sveriges andra stora nöjespark, Gröna Lund i Stockholm, har man hört talas om liknande försök att köpa sig till fördelar.

– Nej, aldrig. Det låter ju väldigt märkligt tycker jag, säger nöjesparkens informationsansvariga Annika Troselius till Nyheter24.

Skulle nu någon där ute i landet få en snilleblixt så meddelar de båda nöjesparkerna att det inte går att fuska sig fram på samma sätt i Sverige. Reglerna kring vilka som får följa med före i kön är betydligt hårdare här, berättar man för Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!