Torsdag 13 Maj
Stockholm

Kidnappad hittade hem efter 23 år – tack vare Google Maps

Den här kartan visade pojken var hans föräldrar bodde.
1 av 3
Den här kartan visade pojken var hans föräldrar bodde. Foto:
Här återförenas mannen med sin familj – efter 23 år.
2 av 3
Här återförenas mannen med sin familj – efter 23 år. Foto: FAKSIMIL
Chang fördes bort som femåring.
3 av 3
Chang fördes bort som femåring. Foto: FAKSIMIL

Som femåring blev Luo Chang kidnappad från sitt hem i Guangan. Nu, 23 år senare, har han hittat tillbaka till sin familj – tack vare Google Maps.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Adoptivföräldrar kan anmälas

Samtidigt som tevebilder på Changs återförening med familjen spreds höjdes flera röster om att adoptivföräldrarna borde straffas. Polisen utreder fallet men vill i nuläget inte kommentera vilka som kan komma att misstänkas för brott.

KINA. När Luo Chang var fem år gammal blev han överfallen och bortförd av kidnappare. Han fördes 150 mil från sitt hem till den kinesiska provinsen Fujian där han adopterades av ett par. 

Samtidigt som hans förkrossade föräldrar sökte efter honom gjorde adoptivfamiljen allt för att han skulle glömma var han kom ifrån. Men trots att hans nya familj älskade honom och behandlade honom som om han var deras egen son, hade han en stark längtan efter sin familj. 

– Varje kväll innan jag gick och lade mig tvingade jag mig själv att återuppleva den tid jag spenderat i mitt gamla hem. Så att jag inte skulle glömma, säger Chang till South China Morning Post.

Började gråta n

Det enda minne Chang hade av sin hemstad var två broar. Han ritade en karta över det han mindes och lade upp bilden på hemsidan "Bring lost babies home", en frivilligorganisation som stöttar och hjälper familjer vars barn försvunnit.

Strax efteråt skrev en person att en familj i Guangan City förlorat en son för 23 år sedan. Tidpunkten matchade perfekt och Chang letade snabbt upp en karta över staden på Google Maps.

"Där var mitt hem"

När han zoomade in området Yaojiaba såg han de två broarna.

– Det var det! Där var mitt hem, säger Chang till South China Morning Post  och förklarar att han aldrig skulle ha lyckats utan Google Maps. 

Här är ett nyhetsinslag som visar hur Chang återförenas med sin familj:

Kommentera
Kopiera länk
Dela