Den här kartan visade pojken var hans föräldrar bodde.
Den här kartan visade pojken var hans föräldrar bodde.

Kidnappad hittade hem efter 23 år – tack vare Google Maps

Som femåring blev Luo Chang kidnappad från sitt hem i Guangan. Nu, 23 år senare, har han hittat tillbaka till sin familj – tack vare Google Maps.


Adoptivföräldrar kan anmälas

Samtidigt som tevebilder på Changs återförening med familjen spreds höjdes flera röster om att adoptivföräldrarna borde straffas. Polisen utreder fallet men vill i nuläget inte kommentera vilka som kan komma att misstänkas för brott.

KINA. När Luo Chang var fem år gammal blev han överfallen och bortförd av kidnappare. Han fördes 150 mil från sitt hem till den kinesiska provinsen Fujian där han adopterades av ett par. 

Samtidigt som hans förkrossade föräldrar sökte efter honom gjorde adoptivfamiljen allt för att han skulle glömma var han kom ifrån. Men trots att hans nya familj älskade honom och behandlade honom som om han var deras egen son, hade han en stark längtan efter sin familj. 

– Varje kväll innan jag gick och lade mig tvingade jag mig själv att återuppleva den tid jag spenderat i mitt gamla hem. Så att jag inte skulle glömma, säger Chang till South China Morning Post.

Började gråta n

Det enda minne Chang hade av sin hemstad var två broar. Han ritade en karta över det han mindes och lade upp bilden på hemsidan "Bring lost babies home", en frivilligorganisation som stöttar och hjälper familjer vars barn försvunnit.

Strax efteråt skrev en person att en familj i Guangan City förlorat en son för 23 år sedan. Tidpunkten matchade perfekt och Chang letade snabbt upp en karta över staden på Google Maps.

"Där var mitt hem"

När han zoomade in området Yaojiaba såg han de två broarna.

– Det var det! Där var mitt hem, säger Chang till South China Morning Post  och förklarar att han aldrig skulle ha lyckats utan Google Maps. 

Här är ett nyhetsinslag som visar hur Chang återförenas med sin familj:

Man
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA: Nya Iran-sanktioner att vänta

Migrationsverket begär mer till förvarsplatser

Migrationsverket når inte regeringens mål om 1 000 förvarsplatser för personer som ska återföras till utlandet. Myndigheten anser att de behöver mer pengar för att klara av uppdraget.

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

2 timmar sedan
I en ny undersökning av Verian, tidigare Kantar Sifo, på uppdrag av Bankomat​ kan man nu se att rekordmånga svenskar vill ha kvar möjligheten till kontantbetalningar även i framtiden.

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

3 timmar sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

3 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

3 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.