Ganska stor kontrast på den före detta rabbins karriärbyte.
Ganska stor kontrast på den före detta rabbins karriärbyte. - Foto: Montage: Ap / Ted S. Warren / Pablo Martinez Monsivais / SCANPIX

Slutade som rabbin - blev marijuanaförsäljare

Slutade predika - satsar på att sälja weed. Rabbins apotek, som är en hyllning till svärföräldrarna, säljer både bongar, vanlig marijuna och "cannabissmör".


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Amerikanska stater och cannabis

Medicinsk marijuana är lagligt i Alaska, Arizona, Kalifornien, Colorado, Connecticut, District of Colombia, Delaware, Hawaii, Maine, Massachusetts, Michigan, Montana, Nevada, New Jersey, New Mexico, Oregon, Rhode Island, Vermont och Washington.

WASHINGTON. Den tidigare judiske prästen Jeffrey Kahn ville hedra hans svärföräldrar när de gick bort, men visste inte hur. 

Då kom den före detta rabbin och hans fru Stephanie på idén om att öppna Washingtons andra shop för medicinsk marijuana. Kahns svärföräldrar hade nämligen lidit av en sjukdom vars bieffekter motverkas av cannabis, skriver Huffington Post.

 Jag tycker att Skripterna (reds. anm. religiösa texter) är väldigt tydliga när det kommer till möjligheter att hjälpa andra, det måste vi göra, har Kahn sagt.

Väntar på godkännande

Jeffrey Kahn har visserligen slutat predika som rabbin, men föreläser numera i synagogor om sitt nya karriärval.

Apoteket har klarat den obligatoriska hälsoinspektionen och inväntar nu det sista godkännandet av staten. Man har däremot redan laddat upp med olika röktillbehör: Bongar och specialtillverkat cannabissmör finns med i inventariet - men ägaren understryker att verksamheten är ett seriöst vårdföretag.

– Människorna som kommer till det här apoteket är verkligen jättesjuka, säger Kahn enligt Huffington Post.

/
/