En tragisk olycka.
1 av 3
En tragisk olycka. - Foto: SCANPIX
Joao Maria de Souza dödades av en fallande ko.
2 av 3
Joao Maria de Souza dödades av en fallande ko.
Kon, dock inte den på bilden, ska ha vägt ett och ett halvt ton.
3 av 3
Kon, dock inte den på bilden, ska ha vägt ett och ett halvt ton. - Foto: SCANPIX / Ap

Låg och sov – dödades av fallande ko

Den brasilianske mannen låg och sov i sin säng. Då ramlade en ett och ett halvt ton tung ko in genom taket.


Korrigerad plåt

Enligt Daily Mail ska taket till de Souzas hem ha varit av korrigerad plåt.

Det rasade omedelbart samman när den tunga kon klev upp på det.

CARATINGA. Joao Maria de Souza, 45, låg och sov bredvid sin fru i deras hem i sydöstra Brasilien. Då ramlade helt plötsligt en ett och ett halvt ton tung ko ned på honom genom husets tak. Till en början verkade han, trots att den tunga kon föll ned på honom från två och en halv meters höjd, ha klarat sig tämligen bra. 

Verkade klara sig

Han fördes till sjukhus där det kunde konstateras att han hade brutit ett ben men han var vid fullt medvetande och pratade normalt. Trots det så dog han några timmar senare av invärtes blödningar.

– Att krossas i sömnen av en ko är det sista sättet du tror att du kommer att lämna jordelivet på, säger de Souzas svåger Carlos Correa enligt Daily Mail och fortsätter:

– Men enligt mig så var det inte kon som dödade honom, det var den orimligt långa tiden han fick vänta på en ordentlig läkarundersökning.

Polisen söker efter kons ägare

Den brasilianska polisen utreder nu händelsen. Dels sjukhuset och dels försöker man att identifiera kons ägare för att eventuellt ställa denne inför rätta för vållande till annans död. Kon tros ha flytt från en närliggande bondgård och sen tagit sig upp på de Souzas hus, som låg placerat precis vid en sluttning.

– Jag uppfostrade inte min son bara för att han skulle bli dödad av en fallande ko, säger de Souzas mamma Maria de Souza enligt Daily Mail.

Ko
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.