Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Får "orgasm" – av James Bond-musiken

- 31/07/2013, 18:28
Mannen påverkas starkt av känslor och färger.
1 av 3

Mannen påverkas starkt av känslor och färger.

Youtube / SCANPIX

Musiken från Bond-filmerna ger honom en orgastisk känsla.
2 av 3

Musiken från Bond-filmerna ger honom en orgastisk känsla.

Faksimil Youtube

Och under OS-invigningen fick han en utomkroppslig känsla.
3 av 3

Och under OS-invigningen fick han en utomkroppslig känsla.

SCANPIX / Fredrik Sandberg / SCANPIX

När mannen efter en stroke började reagera märkligt på ljud och färger trodde han att han var på väg att bli galen.

TORONTO. Under sommaren 2007 drabbades en 45-årig kanadensisk man av en stroke – och nio månader senare började han upptäcka att konstiga saker hände honom.

Blå färg började äckla mannen, samtidigt som gul färg fick honom att känna sig bättre. Ljudet av blåsinstrument, i synnerhet vinjettmusiken till Bond-filmerna, gjorde honom däremot upprymd. Väldigt upprymd.

Faktum är att mannen själv beskriver det som en närmast orgasm-liknande känsla, som att han kunde rida på musiken, skriver National Post.

Trodde att han var på väg att bli galen

Mannen var, föga förvånande, övertygad om att han började bli galen. För Postmedia News berättar han om när han såg invigningen av OS i Bejing.

– När kvinnorna från operan började sjunga kändes som att att jag drogs in i teven, till stadion och flög runt om publiken, sa han enligt National Post.

Diagnostiserades

När han förklarade sina problem för sin läkare skickades han vidare till expertläkaren Luis Fornazarri som snabbt kunde konstatera att mannen led av ett mycket ovanligt syndrom. Som bara den andra personen i världen diagnostiserades han med synestehsia.

Något som gör att nu upplever ljud och färger på ovanliga sätt utan att kunna styra över sina reaktioner, skriver National Post.

En bra känsla: