Torsdag 7 Jul
Stockholm

Här är sanningen bakom "årets bild"

1 av 2
I filmen Sharknado skär huvudrollsinnehavaren ut sig ur en haj med hjälp av en motorsåg.
2 av 2
I filmen Sharknado skär huvudrollsinnehavaren ut sig ur en haj med hjälp av en motorsåg. Foto: Faksimil

Ja, det här är precis vad det ser ut som. Men bakgrunden är kanske inte den man tror. Här är historien om "årets bild" i Australien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Profeten Jonah

Profeten Jonah, som omnämns i såväl kristen som muslimsk och judisk tro, ska ha svalts av en val och levt i dess mage. Denna legend har lett till flera senare tolkningar i bok- och filmform. Det är dock oklart om raderna i de heliga skrifterna ska tolkas som att det var just en val eller en "stor fisk". Vissa anser att det var en annan, för oss okänd, skapelse av gud. Andra menar att fisken är en metafor.

SYDNEY. Du ser inte fel. Bilden visar faktiskt en man som är på väg att skära sig ur en hajs mage. Men nej, han har inte blivit uppäten av hajen.

Fotot som kallats "årets bild" i Australien har en annan bakgrund. Den är helt arrangerad. Fiskaren som tog den har krypit in i hajens kropp efter att inälvorna rensats ur. Sedan har han gjort ett hål vid dess gälar där han stuckit ut sin arm och satt en kniv mellan ögonen på djuret.

"Överlevde han?"

"Arch" som jobbar på Metung Hotel i Gippsland, var med när bilden togs och hängde sedan upp den i sin lobby. Den har förvirrat många av gästerna genom åren.

– Ett amerikanskt par dök upp, såg fotot och frun frågade: "Överlevde han?", säger radioprataren Joe Burns i programmet 3AW Breakfast.

Burns är bekant med den hotellanställde som skickade in bilden.

Kanske kan fiskaren få en roll i uppföljaren till kalkonrullen Sharknado?

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.