Beskylldes för bordellverksamhet – stängde sitt "Kramhus" efter tre veckor.
1 av 4
Beskylldes för bordellverksamhet – stängde sitt "Kramhus" efter tre veckor.
För knappt 400 kronor i timmen erbjöds kunderna kramar och gos med professionell snugglare.
2 av 4
För knappt 400 kronor i timmen erbjöds kunderna kramar och gos med professionell snugglare. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Skulle leda till sexuella övergrepp menade myndigheterna.
3 av 4
Skulle leda till sexuella övergrepp menade myndigheterna. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Matthew Hurtado, Snuggle House ägare.
4 av 4
Matthew Hurtado, Snuggle House ägare. - Foto: Ap

Vill förbjuda försäljning av kramar – "kan leda till prostitution"

För knappt 400 kronor fick kunderna en timme fylld av kramar, gos och skedliggande. Leder till prostitution eller övergrepp, menar myndigheterna som arbetar för att förbjuda försäljning av kramar.


Gos- och kelparty

Ett kramhus låter kanske lite obehagligt men du gillar att gosa och kramas.

Då kan du anordna ett Cuddle Party

Organisationen anordnar partyn över hela världen, rapporterar Huffington Post

En man tre kvinnor

På Snuggle House arbetade tre professionella snugglare.

En man och tre kvinnor, rapporterar Huffington Post.

USA. I delstaten Wisconsins huvudstad – Madison – låg Snuggle House som erbjöd sina kunder avkoppling med professionella "snugglers."

För 60 dollar i timmen, motsvarande 390 kronor, fick kunderna ligga sked med snugglaren, gosa eller helt enkelt bara kramas

Behandlingen ska motverka stress menar Snuggle House. Men eftersom verksamheten hotats av restriktioner valde kramhusets ägare, Matthew Hurtado att lägga ned efter bara tre veckor, rapporterar TVNZ. 

"Känner ingen man som bara vill gosa"

Assisterande åklagaren Jennifer Zilavy har från början motarbetat kramverksamheten. Hon menar att Snuggle House är en täckmantel för prostitution och om det inte är det så leder gosandet till sexuella övergrepp.

– Det finns inte en chans att sexuella övergrepp inte kommer inträffa, säger Jennifer Zilavy och fortsätter:

– Inget ont om män men jag känner ingen man som bara vill gosa.

Sedan invigningen för tre veckor sedan har åklagarmyndigheten i Madison arbetat för att få igenom lagar som reglerar kramverksamheten.  

Snuggle House ägare, Matthew Hurtado ville från början inte kommentera åklagarmyndighetens utspel men hans advokat meddelade i en intervju att verksamheten var laglig och att Matthew Hurtado vidtagit åtgärder för att skydda både kunder och anställda från varandra.

Stängde efter tre veckor

Men i söndags verkade det som att Snuggle House hade upphört med sin kramverksamhet efter att bara haft öppet i tre veckor. Något som ägarens advokat bekräftade i måndags och sade att Matthew Hurtado var trött på den dåliga pressen och stadens trakasserier, rapporterar TVNZ.

Så kramsugna amerikaner får söka sig till andra ställen. Det finns liknande kramhus i bland annat San Francisco och Colorado, rapporterar Huffington Post.  

/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.