Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De slog världsrekord i att titta på teve

Soffpotatisar.
1 av 1

Soffpotatisar.

faksimil youtube

Nyheter | 24/01/2014 09:19

Tre killar slog nytt världsrekord – i fem dagar satt de och såg på teve. Totalt blev det 87 timmar teve-tittande för Dan Jordan, Spencer Larson och Chris Laughlin som nu kommer med i Guinness World Record.

USA. Det lyckade rekordförsöket gjordes under Consumer Electronics show i Las Vegas där trion under fem dagar satt och tittade på teve. Det två år gamla rekordet på 86 timmars teve-tittande är därmed slaget. 

Killarna var i enlighet med Guinness World Records regler för kategorin tillåtna att ta fem minuters rast varje timme för en tupplur eller toalettbesök. De kunde också spara sina raster och därefter ta ut rasterna i klump och därmed få färre men längre raster. Den längsta sammanhängande sömnen bland deltagarna var 80 minuter.

"Har varit en lång vecka"

Mat och dryck intogs under tiden de tittade på teve och läkarkontroller gjordes regelbundet under rekordförsöket.

– När vi kom i måndags hade vi inte en aning om vad vi gett oss in på. Det har varit en lång vecka, men det har varit roligt, säger Dan Jordan, en av rekordmännen, till guinnessworldrecords.com.

Här är en video på hur det såg ut: