Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gick vilse i sin egen trädgård – ringde polis: "Jag är en idiot"

"Jason" och hunden Mumbles.
1 av 3

"Jason" och hunden Mumbles.

Faksimil NT News

Han gick vilse i sin egen trädgård.
2 av 3

Han gick vilse i sin egen trädgård.

Faksimil NT News

Jason satte sig och sov – tills grannen kom till undsättning.
3 av 3

Jason satte sig och sov – tills grannen kom till undsättning.

Faksimil NT News

Nyheter | 06/03/2014 22:39

Jason verkar inte ha haft en jättebra dag. Han larmade polisen efter att ha gått vilse med sin hund – i den egna trädgården. "Jag känner mig som en idiot".

AUSTRALIEN. – Jag vet inte ens hur det hände. Jag vände runt för att gå tillbaka och helt plötsligt stod jag i högt gräs. Jag tänkte: "Var i helvete är jag någonstans?".

Så säger anonyme Jason, en man i Australien som lyckats gå vilse i sin helt egna trädgård.

Skrev till frun på Facebook

NT News har talat med mannen, som larmade polisen efter att ha tappat bort sig. Han skulle gå och kolla efter vad han trodde var en dingo, detta efter att familjens hund Mumbles uppträtt oroligt.

Jason har bara bott i huset i två veckor och visste till slut inte var han var. Han skrev till sin fru på Facebook innan han bestämde sig för att ringa ett larmsamtal. Första gången fick han ingen hjälp, andra gången fick han kontakt med polisen.

"Jag är en idiot"

Till slut gav han upp – det fanns ingen mening med att fortsätta gå. Han satte sig ned och somnade mot ett träd samtidigt som myggen festade på hans ben. Efter någon timme vaknade han upp av ett ljus – en granne hade kommit till undsättning.

Då insåg Jason vad som hänt.

– Det var en oerhörd lättnad, jag tänkte bara "tack gode Gud". Jag är en idiot, säger han till NT News.