Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lärare visade porr – då stängdes elever av

- 05/05/2014, 22:18
Bilden som en av eleverna la ut på Facebook.
1 av 2

Bilden som en av eleverna la ut på Facebook.

Faksimil KC TV 5

Skolan i Kansas City.
2 av 2

Skolan i Kansas City.

Faksimil KC TV 5

En lärare visade en porrbild, mitt under pågående lektion. Det var dock inte läraren, utan eleverna, som hamnade i trubbel. Nu rasar föräldrarna mot skolan.

KANSAS CITY. När läraren kopplade in sin dator till en projektor möttes klassrummet dock inte av bildspel på djur och natur, utan av en pornografisk bild. Bilden föreställde en naken kvinna poserandes i en sexuell ställning. 

En elev var på alerten och hann knäppa en bild innan haveriet åtgärdades.

När bilden sedan postades på Facebook var det eleverna, inte läraren, som fick problem.

Stängdes av

Två elever har stängts av från skolan, och deras föräldrar rasar nu samtidigt som de frågar sig varför deras barn, och inte läraren, får skulden.

– Jag tror att min son har hamnat i problem därför att skolan försöker gömma någonting, säger en av föräldrarna till kctv5.com.

Föräldrarna till de två eleverna har sökt svar hos skolan, men då förklaringarna uteblivit har de istället kopplat in en advokat. Pappan till en av eleverna oroar sig nu för sin dotters framtid.

– Det som är mest upprörande av allt är att hon, som går en ljus framtid till mötes, börjat titta på olika universitet. Vad den här läraren har gjort kommer att följa med henne i framtiden, säger han till kctv5.com.

Ska ta time-out enligt policyn

Enligt skolpolicyn i Kansas City ska en anställd, i väntan på utredning, ta en betald time-out när händelser likt dessa inträffar. Om den policyn har följts i fallet med biologiläraren är dock ännu oklart.